Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Raakapakasteisten joululaatikoiden paistamisohjeet:
Peruna-, porkkana-, ja lanttulaatikko

120 astetta kiertoilmauunissa, kaksi tuntia

140 astetta ei kiertoilmauunissa, kaksi tuntia

 

Paistovalmiiden tuotteiden lämmitysohjeet:
Punajuuri-Selinvuoka

120 astetta kiertoilmauunissa, yksi tunti

140 astetta ei kiertoilmauunissa, yksi tunti

 

Haudutettu punakaali

120 astetta, puoli tuntia

 

Pakastetuotteiden säilytys -18 astetta parasta ennen päivään saakka
Sulatettu tuote säilyvyys 5 vrk jääkaapissa
Sulanutta tuotetta ei saa pakastaa uudelleen
Paistovalmiiden tuotteiden säilyvyys parasta ennen päivään saakka jääkaapissa

 

Kinkun paistamisohje:
Tarvitset:
-kinkku (sinappi, korppujauho, neilikat)
-paistopussi
-paistolämpömittari
-syvä paistopelti
-koristeluun: sinappia, korppujauhoja ja kokonaisia neilikoita
1. Poista kinkku muovista, huuhtele kylmällä vedellä ja pyyhkäise talouspaperilla kuivaksi.
2. Ota kinkku huoneenlämpöön, laita noin 10 asteisena uuniin.
3. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan,
niin että se ei kosketa luuta. Laita kinkku paistopussiin.
5. Paista kinkkua 125 asteessa 1,5 h/kiloa kohden.
Jos paistat kinkun kiertoilmauunissa, alenna lämpö 100 asteeseen.
6. Kinkku on mehevän kypsä, kun mittarin sisälämpötila näyttää 75 astetta.
Halutessasi ylikpsän kinkun jatka paistamista kunnes sisälämpötila 80 tai jopa 85 astetta.
7. Ota kypsä kinkku uunista ja anna sen vetäytyä huoneenlämmössä.
8. Jos kinkussa on verkko, poista se.

Paistamisen jälkeen kinkku usein kuorrutetaan.
Perinteisin tapa on sivellä pinta sinapin ja keltuaisen seoksella ja kuorruttaa pinta korppujauhoilla.
Pisteleepä moni vielä neilikoita kinkun koristeeksi.

Eli tee näin:
Poista kamara kinkun päältä. Sekoita  1 dl sinappia ja 1 keltuainen keskenään ja sivele seos kinkulle.
Ripottele päälle 1 1/2 dl korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min,
tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Ole tarkkana, että kinkku ei kärähdä!

 

Hyvää joulua!

Pysy ajantasalla ja tilaa Sinua kiinnostava uutiskirje!

 

Uutiskirje