Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Tietoa hakijalle

Hakuohjeet

Voit hakea lukiopohjaiseen ammatilliseen perustutkintoon, jos olet suorittanut:

  • lukion oppimäärän TAI
  • lukiota vastaavan koulutuksen ulkomailla – sinut voidaan valita lukiopohjaiseen ammatilliseen koulutukseen harkintaan perustuvan valinnan kautta

Yhteishaussa haet suoraan osoitteessa opintopolku.fi.

Voit hakea suoraan oppilaitokseen, jos sinulla on jokin seuraavista:

  • aikaisempi ammatillinen perustutkinto
  • muu perusopetuksen jälkeen suoritettu ammatillinen tutkinto
  • korkeakoulututkinto
  • olet täyttänyt 18 vuotta

Hakijalle, jolla on työkokemusta tai muuta osaamista ammattialalta, suunnitellaan joustava yksilöllinen opintopolku. Aloitusmahdollisuudet vaihtelevat tutkinnoittain. Lisätietoja opinto-ohjaaja Leila Arponen.

Koulutuksen järjestäjä päättää hakuajoista ja -menettelyistä, valintaperusteista sekä pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeista.
Hakemuksia otetaan vastaan koko ajan, mutta koulutuksen aloitusaika vaihtelee tutkinnoittain.

Tarkemmat hakutiedot ja -ajat päivittyvät koulutusten esittelysivuille.

Voit hakea ammattitutkintoon, jos sinulla on alan peruskoulutus tai noin kolme vuotta dokumentoitua työkokemusta alalta.

Katso tarkemmat hakuohjeet ja -ajat tutkinnoittain.

Opiskelu taide- ja pelialojen opintolinjoilla on päiväkoulutusta maanantaista perjantaihin. Kun opiskelet kansanopistossa, voit halutessasi asua ja ruokailla koululla. Opiskelijat ovat myös oikeutettuja opintotukeen. Vuoden kestävien opintolinjojen suorittamisesta saat 6 lisäpistettä, kun haet yhteishaussa toisen asteen ammatilliseen perustutkintoon.

Hae kansanopiston vuoden mittaisille opintolinjoille, jos olet

  • täyttänyt 18 vuotta
  • haaveilet valitsemasi alan jatko-opinnoista tai haluat syventyä kunnolla harrastukseesi

Suurin osa opiskelijoistamme aloittaa opintonsa syyslukukauden alkaessa, mutta linjojen haku on jatkuva, mikäli paikkoja on vapaana. Voit siis kysyä vapaita opiskelupaikkoja koska vain! Kysy lisää: opintotoimisto(at)ahlman.fi.

Ahlmanilla voit opiskella taidealoja myös monimuotokoulutuksena. Se on joustava opiskelumuoto, jonka voit sopeuttaa omiin tarpeisiisi ja aikatauluihisi. Opiskelu rakentuu verkossa tehtävistä etätehtävistä sekä lähiopiskelujaksoista.

Tarkemmat tiedot hakuajoista sekä kurssin opetuspäivistä ja opiskeluvaatimuksista löydät kunkin koulutuksen sivulta.

Kesän kurssitarjonta julkaistaan netissä tammikuussa.

 


 

Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Oppisopimus perustuu määräaikaiseen työ- tai virkasuhteeseen, joten oppisopimusopiskelijana olet samalla työllinen. Oppisopimuksella voit hankkia kaiken tutkinnon suorittamiseen tarvittavan osaamisen, eli oppisopimus voidaan sopia kerralla koko tutkintoon. Oppisopimus voi koskea myös vain yhtä tutkinnon osaa.

Koulutussopimuksella opiskellessasi et ole työsuhteessa eli olet opiskelija etkä saa palkkaa. Koulutussopimuksesta sovitaan aina tutkinnon osa kerrallaan. Koulutussopimuksen ja oppisopimuksen voi myös yhdistää joustavasti opintojen aikana.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen on käytännön opiskelua aidossa työympäristössä. Työpaikalla opiskelijalla on työpaikkaohjaajanaan oman alansa ammattilainen. Työpaikalla tapahtuva oppiminen auttaa opiskelijoita työllistymisessä opintojen päätyttyä ja yrityksiä ammattitaitoisen työvoiman saamisessa tulevaisuudessa.


 

Muut tiedot opiskelijalle

Löydät kaikki opiskeluusi koskevat tiedot opiskelijan Intrasta. Opiskelijan Intraan voit kirjautua omilla tunnuksillasi täältä: https://ahlmaninkoulunsaatio.sharepoint.com/sites/opiskelijaintra

Opiskelijat valitsevat kurssit, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestittävät opettajien kanssa Wilman kautta. Wilmaan pääset kirjautumaan tunnuksillasi täältä: https://ahlman.inschool.fi/

Opiskelijan sähköpostiin pääset täältä: https://portal.office.com/home

Kysy lisää hakemisesta:

Leila Arponen

Opinto-ohjaaja

Ammatillinen koulutus, hakeutuminen

Mari Lehtinen

Opintosihteeri

Ammatillinen koulutus

Sari Rapi

Kurssisihteeri

Taide- ja pelialat, vapaa sivistystyö

Pysy ajantasalla ja tilaa Sinua kiinnostava uutiskirje!

Uutiskirje

Ahlman © 2019|Rekisteriseloste