Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

NOK – Nuorison orkesterikurssi

Parin vuoden hiljaiselon jälkeen legendaarinen Nuorison orkesterikurssi tulee taas voimalla!

Orkesterikurssi on vaihtanut paikkakuntaa Orivedeltä Tampereelle ja saanut yhteistyökumppaneikseen mm. nuorisosinfoniaorkesteri VIVO:n, Tampere-talon sekä useita musiikkioppilaitoksia kuten Pirkanmaan musiikkiopiston, Tampereen konservatorion ja TAMK:n.

Tuttuun tapaan kurssi tarjoaa yhdessä soittamista, kivaa meininkiä ja tietenkin huippuopettajat. Kurssilla on tarjolla opetusta ja yhteissoittoa monentasoisille soittajille: pidemmälle ehtineet pääsevät treenaamaan VIVO:n kanssa, ja juniorisoittajille on luvassa monenlaista soitantaa sekä isona kokoonpanona että pienemmissä kamariyhtyeissä.

Tule katsastamaan perinteinen NOK-tunnelma ja uudistettu kurssikonsepti!

Opetusta kurssilla on n. 6 tuntia päivittäin. Aikaa leirillä on myös harjoitteluun ja esiintymiskokemusta pääsee kartuttamaan leirin matineoissa.

 


Kurssilla muodostetaan täysimittainen sinfoniaorkesteri Vivon ja Pirkanmaan Nuorten Sinfonikkojen toimiessa orkesterin runkona. Kapellimestarina toimii Vivon taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo. Nuorimpia musiikkioppilaitosten oppilaita aktivoidaan mukaan tapahtumaan tarjoamalla mahdollisuus osallistua junioritasoisiin puhallin- ja jousiorkestereihin. Nuorison Orkesterikurssin päätöskonsertti järjestetään yhteistyössä Tampere-talon kanssa sunnuntaina 7. kesäkuuta.

Mukaan yhteistyöhön on tulossa myös muita pirkanmaalaisia musiikkioppilaitoksia, kun Pirkanmaan Nuorten Sinfonikkojen ensi vuoden periodi yhdistetään samaan tapahtumaan. Pirkanmaan musiikkiopiston ja Tampereen konservatorion lisäksi maakunnallisen orkesterin nuoret muusikot tulevat Sastamalan, Valkeakosken ja Ylä-Satakunnan musiikkiopistoista sekä Merikanto-opistosta.

Nuorison orkesterikurssi järjestetään Ahlmanilla Tampereella 1.-7.6.2020.

Ilmoittautuminen alkaa tammikuussa 2020.

NOK 2020 kouluttajina toimivat kärkikaartin pedagogit ja orkesteriammattilaiset Tampereen seudulta. Kurssin A-orkesteri rakentuu VIVO:n ympärille, kapellimestarina ja kouluttajana Erkki Lasonpalo.

Tarkempaa tietoa aiheesta luvassa kevään 2020 aikana. (Päivitetty 22.10.2019)

Kurssin ohjelmisto varmistuu kevään 2020 aikana, seuraa sivun päivityksiä.

Kurssin päätöskonsertti Tampere-talossa sunnuntaina 7.6.2020
(Päivitetty 22.10.2019)

TUE KURSSIN TOIMINTAA

Ryhdy kurssin mesenaatiksi ja liity Nuorisokurssin tuki ry:n jäseneksi. Jo pienellä osallistumisella autat merkittävästi kurssin toiminnan kehittämistä ja säilyttämistä tasokkaana nuorten soittajien kouluttajana. Voit osallistua helposti valitsemalla jonkin valmiista jäsenpaketeistamme. Otamme vastaan myös lahjoituksia sekä rahana että nuottimateriaalin, harrastusvälineiden ja soittimien muodossa.

 

Nuorisokurssin tuki ry

Kurssin tukiyhdistys perustettiin vuoden 2015 alussa. Toiminnan tarkoitus on tuottaa kurssilaisille erilaisia tukipalveluja kuten ohjattua vapaa-ajan toimintaa ja kuljetuksia soittajille ja soittimille. Tukiyhdistys voi myös myöntää stipendejä ansioituneille kurssiaktiiveille.

Jäsenenä saat kahdesti vuodessa uutiskirjeen kurssin kuulumisista ja ajankohtaisista asioista. Osaan jäsenpaketeista sisältyy myös kahvitus kurssikonserttien yhteydessä sekä muita jäsenetuja kuten alennuksia yhteistyötahojen konserteista. Ajoittain jäsenten kesken arvotaan myös vapaalippuja yhteistyöorkestereiden konsertteihin. Jaettu ilo on moninkertainen ilo – mitä enemmän annat, sitä enemmän saat!

 

Liity jäseneksi

Ota rohkeasti yhteyttä, kerromme sinulle mieluusti lisää jäsenpaketeistamme!

Lahjoitukset

Otamme vastaan vapaaehtoisia lahjoituksia tilille
FI77 5780 3820 1099 72
viite 201 50150
Saaja: Nuorison orkesterikurssin tuki ry

Historiaa

Klemetti-Opiston Nuorison Orkesterikurssi on Suomen vanhin orkesterileiri, jossa opiskelijat saavat opetusta kaikissa sinfoniaorkesterin soittimissa, kamarimusiikissa sekä soittavat leirin sinfonia- ja/tai puhallinorkesterissa.

Ensimmäisen kerran kurssi järjestettiin vuonna 1961. Opettajina toimivat Suomen eturivin muusikot, ja kapellimestarikaarti kautta NOKin yli 50-vuotisen historian on vaikuttava. Lähes kaikki Suomen merkittävimmät kapellimestarit ovat jossain vaiheessa uraansa johtaneet Klemetti-Opiston sinfoniaorkesteria. Heistä mainittakoon Paavo Berglund, Leif Segerstam, Esa-Pekka Salonen, Atso Almila ja Hannu Lintu. Kahtena viime vuonna sinfoniaorkesterin kapellimestarina on toiminut Jukka Iisakkila ja puhallinorkesterin kapellimestarina Inka Puhakka. Myös suuri osa suomalaisista orkesterimuusikoista on uransa alkutaipaleella opiskellut Nuorison Orkesterikurssilla ja saanut sieltä kimmokkeen ammattiopintoihin. NOKin orkestereiden solisteina ovat vuosien varrella esiintyneet monet suomalaiset huippunimet Pekka Kuusistosta Marzi Nymaniin.

Kysy lisää:

Sami Kainulainen

Koulutuspäällikkö

Musiikki

Pysy ajantasalla ja tilaa Sinua kiinnostava uutiskirje!

Uutiskirje

Ahlman © 2019|Rekisteriseloste