Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Ilmoittautuminen 22.2. - 13.6.2021
Kurssiaika 28.6. - 1.7.2021

Kuinka luot erilaisella valon käytöllä tunnelmia kuvatarinoihin? Kuinka vangitset valon tai rakennat sitä itse tarinaan sopivaksi? Tällä kurssilla tarina on lähtökohta ja se visualisoidaan kuvaan valolla, sommittelulla, asettelulla ja ilmeellä. Kurssi on henkilökuvauksen kurssi ja ihmisiä kuvataan erilaisissa ympäristöissä sisällä ja ulkona.

Opettajana valokuvakouluttaja Tiina Puputti (www.tiinapuputti.com).

Kurssi sisältää:
– yhdessä tehtäviä kuvausdemonstraatioita
– itsenäistä ja/tai pienryhmätyöskentelyä kuvaustehtävien parissa
– kuvapalautetta

 

KOHDERYHMÄ
Kurssi soveltuu valokuvausharrastuksessaan jo hieman pidemmälle ehtineelle, joka haluaa päivittää tietojaan ja oppia uusia asioita kehittyäkseen. Oletuksena on, että kurssilaiset hallitsevat kameran käytön ja valokuvauksen perusteet. Lisäksi on suositeltavaa, että kurssilaisilla on käytössään ainakin joitain valonmuokkaajia ja lisävalonlähteitä, jotta erilaisten valaisujen tekeminen on mahdollista. (Ahlmanilla on jonkin verran heijastuskäyttöön soveltuvia materiaaleja.)

 

KALUSTOLUETTELO KURSSILLE OSALLISTUVILLE
– järjestelmäkamera ja objektiivit
– kameran jalusta, jalustat lisävalonlähteille
– tietokone tai kannettava tietokone kuvien siirtämistä, karsimista ja käsittelyä varten (riittää, että käytössä on kone kotona, jos asut Tampereella tai käyt kurssilla kotoasi käsin)
– kuvankäsittelyohjelma, esim. Photoshop tai Lightroom
– valonmuokkaajia: heijastimia, varjostimia jne.
– lisävalonlähteitä: kuten käsisalama, jokin jatkuva valonlähde, jne.
– vedenpitävä retkipatja, jotta voi kuvata tarvittaessa mahallaan maassa
– lisäksi riittävä määrä erilaisia vaatteita, jotta voi olla ulkona erilaisissa sääolosuhteissa

 

AIKA JA PAIKKA
28.6.-1.7.2021
Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Ilmoittautuminen päättyy 13.6.2021

 

HINTA
Opetus + lounas: 305 €.

Täysihoito: 485/500 €, sis. opetus, majoitus 1hh ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa asuntoloista kylpyhuone sijaitsee käytävällä yhteiskäytössä.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 75€:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun ennen kurssin alkua.

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

Tutustu kouluttajan kirjoittamiin kirjoihin:

Valaise tarina kuvaksi – Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä

Valo ja valaisu – Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä

POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 vuorokauden kuluessa kurssin peruuttamisesta.

 

 

T I I N A  P U P U T T I

valokuvakouluttaja, valokuvaaja, tietokirjailija

www.tiinapuputti.com

 

Intohimosta valokuvaukseen Tiina Puputti kuvaa, kouluttaa ja kirjoittaa. Innostu, inspiroidu ja ilmaise on hänen kantava teemansa käytännönläheisissä valokuvakoulutuksissa.

Tiina Puputti toimii tällä hetkellä itsenäisenä ammatinharjoittajana valokuvausalalla.

Hän kouluttaa eri oppilaitoksissa, yrityksissä ja yhteisöissä valokuvan ymmärrystä ja kuvaustaitoja kaipaavia ihmisiä aina harrastajista kuvaa työssään tarvitseviin ja ammattilaisiin asti.

Koulutukseltaan Tiina on kasvatustieteen maisteri luokanopettajan koulutusohjelmasta. Opintojen jälkeen hän työskenteli ammattikuvaajia kouluttavassa Visuaaliviestinnän Instituutissa ensin koulutussuunnittelijana ja myöhemmin rehtorina ja pääkouluttajana. Lisäksi hän on suorittanut valokuvaajan ammattitutkinnon, yrittäjän ammattitutkinnon ja valokuvaajan erikoisammattitutkinnon.

Syksyllä 2015 Suomen Ammattivalokuvaajat ry myönsi hänelle liiton korkeimman arvonimen, Mestariarvon (SAVM).

Docendo on julkaissut kaksi Tiinan kirjoittamaa kirja: Valo ja valaisu – Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä (2012) ja POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa (2015). Lisäksi Tiina on kääntänyt kirjan: Etsimessä: Valaisu (2012). Keväällä 2021 julkaistaan Tiinan uusin kirja: Valaise tarina kuvaksi.

Koulutustyön lisäksi Tiina myös kuvaa asiakastoimeksiantoja ja omia projekteja. Lisäksi hän toiminut avustajana Kamera-lehdessä vuodesta 2003.

Ota yhteyttä!

Opinto- ja hakutoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.