Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Ilmoittautuminen 29.9.2020 - 6.1.2021
Kurssiaika 26.1. - 7.12.2021

Sinulla on tietoa ja kokemusta, mutta miten välittää se muillekin? Tieto tarinaksi -verkkokurssilla tutustutaan erilaisiin tietokirjoittamisen lajeihin ja etsitään ilmaisutapaa ja näkökulmaa omaan aiheeseen. Olipa mielessäsi matkakirja, elämäkerta, bloggaaminen, esseekokoelma, historiikki, lemmikkieläimen tarina tai muu tietoon pohjautuva teksti, olet tervetullut mukaan pohtimaan, miten saisit kirjoittamisen liikkeelle ja lauseen luistamaan. Pääpaino on kertovassa tietokirjallisuudessa, jossa on mahdollista hyödyntää kertomuksen keinoja.

Kurssin verkkotapaamisissa käsitellään mm. taustatutkimusta ja lähteiden käyttöä, kielen elävöittämistä, kokonaisuuden rakentamista, tietokirjoittamisen eettisiä kysymyksiä sekä erilaisia tyylejä ja genrejä. Kurssilla kirjoitetaan niin verkkotapaamisissa kuin niiden välillä, keskustellaan yhdessä ja luetaan erilaisia tekstejä. Verkkotapaamisten välillä on mahdollista saada palautetta omista teksteistä.

Et tarvitse valmista käsikirjoitusta. Riittää, että sinulla on jonkin verran tekstiä tai kirkastamista kaipaava idea siitä, mitä haluaisit ryhtyä kirjoittamaan.

Kurssille otetaan enintään 20 opiskelijaa.

Opettajana kirjailija Päivi Haanpää.

 


OPETUKSEN RAKENNE JA KOKOONTUMISET
Opintojen laajuus on 10 opintoviikkoa ja opinnot kestävät yhden vuoden. Opinnot sisältävät yhdeksän verkkotapaamista Microsoft Teams -alustalla ja yhden lähijakson (pe-la) Tampereella. Lähijakso Tampereella on kirjoittajaviikonloppu, joka kokoaa yhteen kaikki kirjallisuuden etä- ja lähiopetuksen opiskelijat. Kirjoittajaviikonlopun ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Ryhmä kokoontuu verkkotapaamisissa tiistai-iltaisin klo 17.30–20.30. Verkkotapaamisten ajankohdat ovat: 26.1.2021, 23.2.2021, 23.3.2021, 27.4.2021, 25.5.2021, 7.9.2021, 5.10.2021, 2.11.2021 ja 7.12.2021 (muutokset mahdollisia).

 


VERKKOKURSSILLA TARVITAAN
– tietokone (tai mobiililaite), jossa on kamera. Suosittelemme tietokonetta, sillä vaikka kurssin opetuksen seuraaminen onnistuukin mobiililaitteella, jotain toimintoja saattaa olla hankala käyttää mobiililaitteella.
– hyvä internet-yhteys (esim. Yle Areena tai Youtube-videot toimivat)
– kuulokemikrofoni: suositellaan, mutta ei ole pakollinen, koska voit käyttää myös tietokoneen kaiuttimia
– sähköpostiosoite

 


HINTA
Kurssimaksu 870 €. Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä. Laskut lähetetään sähköpostitse tammikuussa ja syyskuussa.

Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

Opetusohjelmaan sisältyy myös osallistuminen kirjoittajaviikonloppuun Ahlmanilla, Hallilantie 24, 33820 Tampere. ajankohta tarkentuu myöhemmin. Tapahtuman ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua. Mahdolliset majoitus- tai ruokailukulut eivät sisälly kurssimaksuun.

 


PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

 


OPETTAJAN ESITTELY
Kirjailija ja sanataiteen opettaja Päivi Haanpää on toiminut kirjallisella kentällä monipuolisesti jo parisenkymmentä vuotta. Hänen omaan tuotantoonsa kuuluu tietokirjoja, näytelmiä ja novelleja. Tietokirjallisuudessa Haanpäätä inspiroi lajin monimuotoisuus ja se, miten lukijat saadaan kiinnostumaan sellaisistakin aiheista, joista he eivät tienneet voivansa innostua. Myös luova prosessi on aihe, johon hän ei kyllästy. Haanpää on opettanut sanataidetta vuodesta 2001 niin lapsille, nuorille ja aikuisille, vasta-alkajille ja julkaisukynnystä tavoitteleville.

Kysy lisää!

Opintotoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.