Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Ilmoittautuminen 8.1. - 31.5.2020
Kurssiaika 22. - 27.6.2020

Kuinka kehittää kuoron rytmitajua ja kehollista ilmaisua? Kuinka parantaa kuoron yhteissointia ja etsiä erilaisia soundeja? Miten johdattaa kuorolaiset turvallisesti omalle epämukavuusalueelleen oppimaan improvisaatiota, heittäytymistä ja ilmaisua?

Kurssilla pääset kehittämään taitojasi ja laajentamaan osaamistasi, saat inspiraatiota ja ideoita sekä tutustut muihin johtajiin ympäri Suomen idyllisessä Ahlmanin opiston miljöössä. Kurssin sisältö tarjoaa työkaluja kuoronjohtamiseen genrestä riipumatta. Keskiössä on moderni rytminen kuoromusiikki.

Sisältö:

 • johtamistekniikka ja kommunikaatio
 • kuoron harjoituttaminen
 • kuoroäänenmuodostus
 • terveen äänenkäytön perusteet
 • rytmiikka ja kehollisuus
 • draama- ja kommunikaatioharjoitteet
 • kuoro yhteisöllisenä instrumenttina
 • Vocal Painting ja kuoroimprovisaatio
 • rytmimusiikin erityispiirteet
 • partituurin analysointi
 • äänenanto
 • esimerkkiohjelmistoa eri tyylilajeista ja vapaavalintaisia kappaleita
 • esille nousevat kysymykset ja toiveet

Kurssin opettaja Kaisa Halmemies on jyväskyläläinen kuoronjohtaja ja pop/jazz-laulun opettaja. Hän on opiskellut klassista kuoronjohtoa suorittaen b-tutkinnon Rita Varosen opissa JAMK:ssa ja kesän kynnyksellä hän valmistuu (Royal Academy of Music, Aalborg) musiikin maisteriksi pääaineena rytmimusiikin kuoronjohto (innovative rhythmic choir leading). Tanskassa hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Vocal Painting -improvisaation kehittäjä Jim Daus Hjernøe (DK), vokaalijazziin erikoistunut Jesper Holm (DK), The Real Groupin alkuperäisjäsen Peder Karlsson (SE) sekä popkuorosovittamisen taituri Malene Rigtrup (DK). Halmemies sai vuoden 2019 Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa johtajapalkinnon sekä edellisvuonna perustamansa Kipinät-kuoro kolme kultaleimaa. Kipinöiden lisäksi hän johtaa äänekoskelaista sekakuoro Kosken Laulua sekä paria matalan kynnyksen työpaikkakuoroa. Sydäntä lähellä ovat myös omien bändien kanssa keikkailu ja teatterin tekeminen.

HUOM. Kerro hakulomakkeen Lisätietoja-kentässä mahdollisesta aiemmasta toiminnastasi kuoron tai kuoronjohdon parissa.

 


HINTA

520 € sis. opetus, majoitus jaetussa 2 hh ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). HUOM! Muistathan varata majoituspaikkasi ennakkoon erikseen [email protected] tai puhelimitse 041 514 4617. Huomioithan, että yhden hengen huoneita on rajallinen määrä. 1hh lisämaksu 35 €/vrk.

350 € sis. opetus. Mahdolliset ateriat maksetaan ruokailun yhteydessä.

 


PERUUTUSEHDOT

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse joko kutsu kurssille tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta.

Ota yhteyttä

Opintotoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

Ahlman © 2019|Rekisteriseloste