Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Ilmoittautuminen 18.10. - 31.12.2021
Kurssiaika 19.1. - 14.12.2022

Pöytälaatikko ja muistikirjat täynnä ideoita, mutta miten niiden kanssa tulisi edetä? Mistä aloittaa, kun aloittaa suunnittelemaan romaanikäsikirjoitusta? Henkilövetoinen vai juonivetoinen? Miten hallita käsikirjoituksen rakennetta?

Sankari ja juonen solmut -monimuotokurssilla pureudutaan kymmenen lähitapaamisen aikana käsikirjoitustyön eri teemoihin, joihin liittyviä tehtäviä kirjoitetaan omalla ajalla tapaamisten välissä. Kurssilla harjoitellaan käsikirjoituksen rakenteen anatomiaa, juonen ja tunnekaarien kuljetusta. Lohkomme tarinankaaren helposti hallittaviksi osiksi, kurssille osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla valmiina käsikirjoitusta, riittää jos sinulla on keskeneräinen työstöä vailla oleva romaanikäsikirjoitus tai vasta synopsis, tai kokoelma erilaisia tekstejä, joista voisit ryhtyä työstämään pidempää kokonaisuutta. Kurssilla pureudutaan erilaisisiin juonenkuljettamisen ratkaisuihin sekä niihin liittyviin haasteisiin ja tehdään runsaasti tehtäviä ja toimitaan vertaistukena muille kirjoittajille.

Monimuotokurssi, jolle otetaan enintään 18 opiskelijaa.

Opettajana kirjailija Laura Paloheimo.

 


KURSSIN RAKENNE JA LÄHITAPAAMISET
Opintojen laajuus on 10 opintoviikkoa ja opinnot kestävät yhden vuoden. Opinnot sisältävät yhdeksän lähitapaamista Helsingissä ja yhden lähijakson (pe-la) Ahlmanilla, Tampereella. Lähijakso Tampereella on kirjoittajaviikonloppu, joka kokoaa yhteen kaikki kirjallisuuden etä- ja lähiopetuksen opiskelijat. Kirjoittajaviikonlopun ajankohta (syksy 2022) tarkentuu myöhemmin.

Ryhmä kokoontuu Helsingissä Hotelli Arthurissa (Vuorikatu 19, 00100 Helsinki), keskiviikkoisin klo 18–21. Lähitapaamisten ajankohdat ovat: 19.1.2022, 16.2.2022, 16.3.2022, 27.4.2022, 25.5.2022, 14.9.2022, 12.10.2022, 23.11.2022 ja 14.12.2022 (muutokset mahdollisia).

 


HINTA
Kurssimaksu 980 €. Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä. Laskut lähetetään sähköpostitse tammikuussa ja syyskuussa.

Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

Opetusohjelmaan sisältyy myös osallistuminen kirjoittajaviikonloppuun Ahlmanilla, Hallilantie 24, 33820 Tampere. Kirjoittajaviikonlopun ajankohta tarkentuu myöhemmin. Tapahtuman ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua. Mahdolliset majoitus- tai ruokailukulut eivät sisälly kurssimaksuun.

 


PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

 

 

Laura Paloheimo

Kirjailija, sanataideohjaaja, tunnetaideohjaaja ja energiahoitaja Laura Paloheimo on tullut suurelle yleisölle tunnetuksi viihdekirjoistaan. Viimeiset viisi vuotta hän on ohjannut runsaasti erilaisia suosittuja kirjoituskursseja oppilaitoksissa sekä viikonloppuretriiteissä.

Kirjoittaminen, itseilmaisu ja henkistä voimavaroista ammentaminen on ollut Lauran elämää määrittävä teema ja kantava voima läpi elämän. Sanataideohjaajana hän yhdistelee taiteen ja ilmaisun kentiltä omaksumiaan metodeja, kehollisuutta, meditaatioita, kuvataiteita, musiikkia, kirjallisuutta, myyttejä ja henkisyyttä.

 

Kuvaaja: Jari Kohonen

Kysy lisää!

Opinto- ja hakutoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.