Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Hakuaika 1.2. - 31.5.2021
Opiskeluaika 9.8.2021

Ahlmanin ravintola- ja catering-alalla voit suuntautua kokiksi tai tarjoilijaksi. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset ja hyvät taidot muun muassa ruoanvalmistuksesta tarjoiluun sekä vastuullisuudesta ja lähiruoasta asiakaspalveluun.

Ahlmanilla pääset lähiruoan ja puhtaiden raaka-aineiden lähelle – näet, kuinka esimerkiksi oman tilan maidosta voidaan tuottaa meijerissämme juustoa ja suunnitella, kuinka sitä hyödynnetään esimerkiksi Ravintola Annan annoksissa. Mitä jos lähdettäisiin keräämään upean miljöön tarjoamia yrttejä sekä syötäviä kukkia ja hyödynnettäisiin niitä ruoanlaitossa?

Kokkina ja tarjoilijana sinulla on mahdollisuus kehittyä huippuammattilaiseksi! Huippuammattilaisuutta on edistämässä myös yhteistyökumppanit. Opiskelijana sinulla on mahdollisuus opiskella ja työskennellä esimerkiksi Helsingissä yhteistyökumppanin Olo Group:in kanssa. Tulisiko sinusta esimerkiksi seuraava kestävän kehityksen gastronomi, huippukokki tai ravintolapäällikkö?

Yksilöllisen opintopolun avulla voit syventää jo olemassa olevaa osaamistasi tai aloittaa tyhjältä pöydältä. Voit olla alanvaihtaja, suorittanut toisen asteen koulutuksen tai sinulla voi olla osaamista entuudestaan ravintola-alalta. Pääasia on, että sinulla on asenne kohdillaan ja halu oppia uutta! Voit hakeutua ravintola- ja catering-alan perustutkintoon jatkuvassa haussa tai kevään haussa ja valita suuntautumisesi opintojen alussa tai opintojen aikana. Sekä kokiksi ja tarjoilijaksi valmistuneet työllistyvät hyvin opintojen jälkeen! Opiskele ravintola- ja catering-alalla huippuammattilaiseksi kokkina tai tarjoilijana, tähtää työelämään tai suuntaa jatko-opiskelemaan!

 

“Ammatinvaihto tuntuu minusta hyvältä, kun täällä kannustetaan!” Tommi, 53-vuotias alanvaihtaja.

“Keittiössä opettajat tuntuvat vanhemmilta työkavereilta, joilta voi kysyä mitä vaan!” – Joonas Tikka, kokkiopiskelija.

 

Lue Kokit & Potit blogipostaus koulutuksesta täältä!

 

• opiskelupaikka Tampere tai Helsinki (Helsingissä yhteistyössä Olo Group:in kanssa)

• opintojen kesto n. 1,5 – 2,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti

 

 

• Koulutus alkaa 9.8.2021.

• Koulutuksen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden, jos opiskelija hankkii oppisopimuspaikan.
Lisätietoja: [email protected]

Tutustu tiimioppimisen malliin sekä koulutus- ja oppisopimukseen: Tietoa hakijalle

TUTUSTU OPISKELUUN AHLMANILLA!

Tutkinnon suorittanut kokki

osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa

osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot

osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle

työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

 

Tutkinnon suorittanut kokki voi työskennellä mm.:

Ravintolakokkina ravintoloissa (hotellit, korkeatasoiset ravintolat yms.)

Pitokokkina

Pääkokkina

Suurtalouskokkina

Keittäjänä

 

 

Tutkinnon suorittanut tarjoilija

osaa toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa

osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita

osaa esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia

työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

 

Tutkinnon suorittanut tarjoilija voi työskennellä mm.:

Ruokaravintoloissa

Kahviloissa

Pubeissa / baareissa

Laivoissa

Hotellin ravintoloissa

HAE AHLMANILLE!

  1. Täytä hakemus hakuaikana 1.2.-31.3.2021 Kevään haku -linkistä.
  2. Valitse alasvetovalikosta haluamasi tutkinto, johon haluat hakeutua.
  3. Täytä hakemuksesi huolellisesti ja vastaa kysymyksiin kattavasti. Lomakkeeseen on mahdollista tutustua etukäteen, mutta sitä ei voi tallentaa keskeneräisenä.
  4. Liitä hakemukseen kuvallinen CV, työ- ja tutkintotodistukset pdf-tiedostona. Kerro CV:ssä miksi haet Ahlmanille tähän koulutukseen. Skannaa, nimeä ja tallenna tarvittavat liitteet itsellesi ennen kuin aloitat hakulomakkeen täyttämistä. Nimeä liitteet selkeästi esim. tutkintotodistus, Oppilaitos.

Dokumenttien skannaukseen pdf-tiedostoksi löytyy erilaisia sovelluksia Google Play-kaupasta tai Appstoresta.

  1. Saat paluuviestin onnistuneesta hakeutumisestasi

Kun hakemuksesi on käsitelty, saat tiedon hakeutumisesi tilanteesta;
– kutsun haun seuraavaan vaiheeseen tai
– tiedon valinnastasi tai
– tiedon, ettet tullut valituksi.
Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä kaikki hakijoihin lisäohjein.

Haun toinen vaihe järjestetään Ahlmanilla alakohtaisina valintapäivinä tai vallitsevasta koronatilanteesta riippuen hakija haastatellaan etäyhteydellä tai hakija toimittaa tekemänsä videoesittelyn itsestään.

 

Ravintola- ja catering-alan valintapäivä on 11.5.2021.

  1. Täytä hakemus Jatkuva haku -linkistä.
  2. Valitse alasvetovalikosta haluamasi tutkinto, johon haluat hakeutua.
  3. Täytä hakemuksesi huolellisesti ja vastaa kysymyksiin kattavasti. Lomakkeeseen on mahdollista tutustua etukäteen, mutta sitä ei voi tallentaa keskeneräisenä.
  4. Liitä hakemukseen kuvallinen CV, työ- ja tutkintotodistukset pdf-tiedostona. Kerro CV:ssä miksi haet Ahlmanille tähän koulutukseen. Skannaa, nimeä ja tallenna tarvittavat liitteet itsellesi ennen kuin aloitat hakulomakkeen täyttämistä. Nimeä liitteet selkeästi esim. tutkintotodistus, Oppilaitos.

Dokumenttien skannaukseen pdf-tiedostoksi löytyy erilaisia sovelluksia Google Play-kaupasta tai Appstoresta.

  1. Saat paluuviestin onnistuneesta hakeutumisestasi

 

Kun hakemuksesi on käsitelty, saat tiedon hakeutumisesi tilanteesta; kutsun haun seuraavaan vaiheeseen tai tiedon valinnasta tai tiedon ettet tullut valituksi. Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä kaikki hakijoihin lisäohjein.

 

  1. Täytä yhteydenotto Avoin hakemus -linkistä
  2. Saat paluuviestin onnistuneesta hakeutumisestasi

 

Kun hakemuksesi on käsitelty, saat tiedon hakeutumisesi tilanteesta; kutsun haun seuraavaan vaiheeseen tai tiedon valinnasta tai tiedon ettet tullut valituksi. Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkiin avoimen hakemuksen/yhteyden oton tehneisiin mahdollisin lisäohjein.

Koulutus toteutetaan tiimioppimisen mallilla yhdessä ajattelemalla ja tekemällä mm.

  • kirkastamalla ja kiteyttämällä ydinasiat ja tavoitteet
  • suunnittelemme, miten voimme saavuttaa tavoitteet
  • kokeilemme ja toteutamme suunnitelmat käytännössä
  • keskustelemme tiimissä meille tärkeistä asioista
  • reflektoimme tekemistämme

Tutustu tiimioppimisen malliin: Tietoa hakijalle

Kysyttävää kokkikoulutuksesta? Kysy meiltä!

Opinto- ja hakutoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.