Ahlmanin ravintola- ja catering-alalla voit suuntautua kokiksi tai tarjoilijaksi. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset ja hyvät taidot muun muassa ruoanvalmistuksesta tarjoiluun sekä vastuullisuudesta ja lähiruoasta asiakaspalveluun.
Ahlmanilla pääset lähiruoan ja puhtaiden raaka-aineiden lähelle – näet, kuinka esimerkiksi oman tilan maidosta voidaan tuottaa meijerissämme juustoa ja suunnitella, kuinka sitä hyödynnetään esimerkiksi Ravintola Annan annoksissa. Mitä jos lähdettäisiin keräämään upean miljöön tarjoamia yrttejä sekä syötäviä kukkia ja hyödynnettäisiin niitä ruoanlaitossa?
Kokkina ja tarjoilijana sinulla on mahdollisuus kehittyä huippuammattilaiseksi! Huippuammattilaisuutta on edistämässä myös yhteistyökumppanit. Opiskelijana sinulla on mahdollisuus opiskella ja työskennellä esimerkiksi Helsingissä yhteistyökumppanin Olo Group:in kanssa. Tulisiko sinusta esimerkiksi seuraava kestävän kehityksen gastronomi, huippukokki tai ravintolapäällikkö?
Yksilöllisen opintopolun avulla voit syventää jo olemassa olevaa osaamistasi tai aloittaa tyhjältä pöydältä. Voit olla alanvaihtaja, suorittanut toisen asteen koulutuksen tai sinulla voi olla osaamista entuudestaan ravintola-alalta. Pääasia on, että sinulla on asenne kohdillaan ja halu oppia uutta! Voit hakeutua ravintola- ja catering-alan perustutkintoon jatkuvassa haussa tai kevään haussa ja valita suuntautumisesi opintojen alussa tai opintojen aikana. Sekä kokiksi ja tarjoilijaksi valmistuneet työllistyvät hyvin opintojen jälkeen! Opiskele ravintola- ja catering-alalla huippuammattilaiseksi kokkina tai tarjoilijana, tähtää työelämään tai suuntaa jatko-opiskelemaan!
“Ammatinvaihto tuntuu minusta hyvältä, kun täällä kannustetaan!” Tommi, 53-vuotias alanvaihtaja.
“Keittiössä opettajat tuntuvat vanhemmilta työkavereilta, joilta voi kysyä mitä vaan!” – Joonas Tikka, kokkiopiskelija.
Lue Kokit & Potit blogipostaus koulutuksesta täältä!
• opiskelupaikka Tampere tai Helsinki (Helsingissä yhteistyössä Olo Group:in kanssa)
• opintojen kesto n. 1,5 – 2,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti
• Koulutus alkaa 9.8.2021.
• Koulutuksen voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden, jos opiskelija hankkii oppisopimuspaikan.
Lisätietoja: [email protected]
Tutustu tiimioppimisen malliin sekä koulutus- ja oppisopimukseen: Tietoa hakijalle
Tutkinnon suorittanut kokki
• osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
• osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
• osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle
• työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.
Tutkinnon suorittanut kokki voi työskennellä mm.:
• Ravintolakokkina ravintoloissa (hotellit, korkeatasoiset ravintolat yms.)
• Pitokokkina
• Pääkokkina
• Suurtalouskokkina
• Keittäjänä
Tutkinnon suorittanut tarjoilija
• osaa toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
• osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
• osaa esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia
• työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.
Tutkinnon suorittanut tarjoilija voi työskennellä mm.:
• Ruokaravintoloissa
• Kahviloissa
• Pubeissa / baareissa
• Laivoissa
• Hotellin ravintoloissa
Dokumenttien skannaukseen pdf-tiedostoksi löytyy erilaisia sovelluksia Google Play-kaupasta tai Appstoresta.
Kun hakemuksesi on käsitelty, saat tiedon hakeutumisesi tilanteesta;
– kutsun haun seuraavaan vaiheeseen tai
– tiedon valinnastasi tai
– tiedon, ettet tullut valituksi.
Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä kaikki hakijoihin lisäohjein.
Haun toinen vaihe järjestetään Ahlmanilla alakohtaisina valintapäivinä tai vallitsevasta koronatilanteesta riippuen hakija haastatellaan etäyhteydellä tai hakija toimittaa tekemänsä videoesittelyn itsestään.
Ravintola- ja catering-alan valintapäivä on 11.5.2021.
Dokumenttien skannaukseen pdf-tiedostoksi löytyy erilaisia sovelluksia Google Play-kaupasta tai Appstoresta.
Kun hakemuksesi on käsitelty, saat tiedon hakeutumisesi tilanteesta; kutsun haun seuraavaan vaiheeseen tai tiedon valinnasta tai tiedon ettet tullut valituksi. Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä kaikki hakijoihin lisäohjein.
Kun hakemuksesi on käsitelty, saat tiedon hakeutumisesi tilanteesta; kutsun haun seuraavaan vaiheeseen tai tiedon valinnasta tai tiedon ettet tullut valituksi. Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkiin avoimen hakemuksen/yhteyden oton tehneisiin mahdollisin lisäohjein.
Koulutus toteutetaan tiimioppimisen mallilla yhdessä ajattelemalla ja tekemällä mm.
Tutustu tiimioppimisen malliin: Tietoa hakijalle