Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Ilmoittautuminen 16.9.2019 - 10.1.2020
Kurssiaika 27.1. - 13.12.2020

Verkkokurssilla opiskellaan proosan kirjoittamisen keinoja ja sovelletaan niitä oman novellin, romaanin tai muun kertovan tekstin kirjoittamiseen. Käymme läpi mm. keskeiset lajityypit, tarinan ja juonen, henkilökuvauksen, erilaiset kertojat ja kerrontarakenteet, näkökulmat, dialogin, monikerroksisen ilmaisun ja tyylin unohtamatta huumorin aluetta.

Kurssi koostuu ohjaajan ja kurssilaisten kommenteista sekä oman tekstin kirjoittamisesta.

Kokonaisen romaanin tai muun teoskäsikirjoituksen arviointi ei sisälly kurssiin.

Opettajana kirjailija Raija Paananen.

Kurssi sisältää yhdeksän etäopintojaksoa. Kurssin laajuus on 10 opintoviikkoa (ov), joista 9 ov suoritetaan etäopintoina Moodle-verkko-oppimisympäristössä. Ryhmä voi vapaasti sopia vaihtoehtoisesti myös muun oppimisympäristön, kuten Blogger-ryhmän tai Facebook-ryhmän käyttämisestä.

Opetusohjelmaan sisältyy osallistuminen lähiopetusjaksoon 24.-25.4.2020 Tampereella, Ahlmanilla (ohjelma tarkentuu myöhemmin).

Etäopiskelujaksojen tarkempi sisältö ilmoitetaan myöhemmin.

Kurssille otetaan enintään 20 opiskelijaa.

 


HINTA

Kurssimaksu 640 €. Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä. Laskut lähetetään sähköpostitse tammikuussa ja syyskuussa.

Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

Opetusohjelmaan sisältyy myös osallistuminen huhtikuussa 2020 kirjoittajaviikonloppuun Ahlmanilla, Hallilantie 24, 33820 Tampere. Tapahtuman ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua. Mahdolliset majoitus- tai ruokailukulut eivät sisälly kurssimaksuun.

 


PERUUTUSEHDOT

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.