Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Ilmoittautuminen 3.12.2020 - 13.6.2021
Kurssiaika 5. - 9.7.2021

Mitä työkaluja proosan kirjoittaja tarvitsee? Millaista vasaraa ja talttaa juuri sinä käytät?

Teoriapainotteisella verkkokurssilla käydään läpi proosan peruskäsitteitä: aihe ja teema, henkilö, havainto, fokalisaatio, jännite, rakenne, rytmi. Kurssilla kirjoitetaan harjoituksia ja keskustellaan oman kirjoittamisen peruslähtökohdista. Kurssin edetessä valitaan yksi tai useampi teksti, joita työstetään pidemmälle – kohti novellia tai isomman kokonaisuuden alkua.

Opettajana kirjailija Emma Puikkonen.

 

AIKA JA PAIKKA
5.-9.7.2021
Kurssi on verkkokurssi, joka toteutetaan Microsoft Teams -ympäristössä.

 

MUUTA
Oppimisympäristönä käytetään Microsoft Teams-alustaa. Verkkokurssilla tarvitaan tietokone tai mobiililaite, jossa on kamera, sekä mielellään kuulokemikrofoni.

Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 vuorokauden kuluessa kurssin peruuttamisesta.

 

HINNAT

Kurssin hinta on 330 €, josta maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä 75€:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun ennen kurssin alkua.

Emma Puikkonen

Emma Puikkonen

Emma Puikkonen on helsinkiläinen kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri (pääaineena yleinen kirjallisuustiede) sekä teatteri-ilmaisun ohjaaja. Kirjoittamisen Puikkonen aloitti jo varhain. Vuonna 1987 ilmestyi proosateos Kissaihminen, joka palkittiin nuorten Kontakti-kilpailussa.

Puikkonen on kirjoittanut myös librettoja ja näytelmiä, ja häneltä on ilmestynyt viisi romaania aikuisille – viimeisimmät ovat Finlandia-ehdokas Eurooppalaiset unet (WSOY 2016) sekä ilmastonmuutosta käsitellyt Lupaus (WSOY 2019). Yhdessä äitinsä Arja Puikkosen hän on kirjoittanut sanataideoppaan lapsille sekä Äänihäkki-saturomaanin (Otava 2017). Yhteinen Löytölintu-saturomaani ilmestyy vuonna 2020.Opettajana Puikkosen periaatteina ovat yhteisöllisyys, ilo ja tekstien kunnioittaminen. Käytännössä ryhmän työskentely on asioiden yhdessä pohtimista, hidasta ja nopeaa kirjoittamista sekä teksteistä yhdessä puhumista. Keskeistä on myös monenlaisen kirjallisuuden tutkiminen ja lähiluku. Puikkonen lähestyy käsiteltävää asiaa tekstien avulla: miten rakenne toimii tässä teoksessa? Mitä kirjailija onnistuu kertojavalintojen kautta välittämään?

 

Kuvaaja: Pertti Nisonen

Ota yhteyttä:

Opinto- ja hakutoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.