Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Ilmoittautuminen 16.9. - 31.12.2019
Kurssiaika 27.1. - 13.12.2020

Kurssilla opiskellaan omaelämäkerrallisen kirjoittamisen perusteita. Kurssin myötä opiskelija saa työkaluja oman elämäkerrallisen teoksen kirjoittamiseen. Kurssi koostuu kirjoitusharjoituksista ja henkilökohtaisesta sekä ryhmän palautteesta, opetusmateriaaleista ja oheiskirjallisuudesta.

Kurssilla käydään läpi omaelämäkerrallisen kirjoittamisen teoriaa, erilaisia muistelemisen tekniikoita, elämän käännekohtia ja tarinan rakennetta, erilaisia kertojia, kerronnan keinoja (kerronta, kuvaus, dialogi), aiheiden rajaamista sekä kielellisiä ja tyylillisiä keinoja. Kyseenalaistetaan oman muistin ja kokemusten todellisuutta haastattelutehtävien avulla ja eläytymällä toisen henkilön näkökulmaan. Kurssin päätteeksi opiskelijalla on valmiina oman elämäntarinan runko, jota hän voi halutessaan kasvattaa kokonaiseksi kirjaksi.

Kokonaisen romaanin tai muun teoskäsikirjoituksen arviointi ei sisälly kurssiin.

Kurssi sopii jokaiselle, joka haluaa käsitellä omaa elämäänsä, muistojaan ja kokemuksiaan kirjoittamisen keinoin. Voit siis olla vasta-alkaja tai jo edistyneempi kirjoittaja.

Opettajana runoilija ja luovan kirjoittamisen opettaja Janette Hannukainen.

Kurssi sisältää yhdeksän etäopintojaksoa. Kurssin laajuus on 10 opintoviikkoa (ov), joista 9 ov suoritetaan etäopintoina Moodle-verkko-oppimisympäristössä. Ryhmä voi vapaasti sopia vaihtoehtoisesti myös muun oppimisympäristön, kuten Blogger-ryhmän tai Facebook-ryhmän käyttämisestä.

Opetusohjelmaan sisältyy osallistuminen lähiopetusjaksoon 24.-25.4.2020 Tampereella, Ahlmanilla (ohjelma tarkentuu myöhemmin).

Etäopiskelujaksojen tarkempi sisältö ilmoitetaan myöhemmin.

Kurssille otetaan enintään 20 opiskelijaa.

 


HINTA

Kurssimaksu 640 €. Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä. Laskut lähetetään sähköpostitse tammikuussa ja syyskuussa.

Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

Opetusohjelmaan sisältyy myös osallistuminen huhtikuussa 2020 kirjoittajaviikonloppuun Ahlmanilla, Hallilantie 24, 33820 Tampere. Tapahtuman ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua. Mahdolliset majoitus- tai ruokailukulut eivät sisälly kurssimaksuun.

 


OHEISKIRJALLISUUS

Natalie Goldberg: Hyvä kaukainen ystävä. Kuinka kirjoittaa elämäntarina. Kansanvalistusseura 2009, suom. Marja-Riitta Vainikkala

Timo Montonen: Kirjoita elämäntarinasi. Opas oman tarinan kirjoittajalle havainnollisin esimerkein. BoD 2015.

 


PERUUTUSEHDOT

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

 

Kysy lisää!

Opintotoimisto

Tavoitettavissa ma, to, pe klo 12.00–15.00

Ahlman © 2019|Rekisteriseloste