Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Ilmoittautuminen 3.12.2020 - 6.6.2021
Kurssiaika 28.6. - 3.7.2021

Paja soveltuu lyhytproosan kirjoittamisesta kiinnostuneille. Kurssin aikana jokainen osallistuja kirjoittaa novellin alusta loppuun. Näitä tekstejä työstetään ja muokataan tekstipajassa, kun ensin on perehdytty vaatimuksiin, joita lyhyt ja tiheä ilmaisu asettaa novellin rakenteelle ja kerronnalle: mitä hyötyä on motiivista? Mistä syntyy tekstin jännite? Miten juoninovelli eroaa psykologisesta novellista? Mitä tarkoittaa symbolinen uninovelli?

Opettajana kirjailija Jyrki Vainonen.

 

AIKA JA PAIKKA
28.6.-3.7.2021
Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Ilmoittautuminen päättyy 6.6.2021

 

ENNAKKOTEHTÄVÄ
Vapaaehtoinen ennakkotehtävä: kirjoita 3-5 sivun novelli tai kertomus, jossa on alku, keskikohta ja loppu. Jos lähetät ennakkotehtävän, se tulee lähettää viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua os. [email protected] Ennakkotehtävä ei ole pakollinen, eikä sen lähettämättä jättäminen haittaa kurssityötä. Ennakkotehtävän etukäteen lähettäneet saavat tekstistään henkilökohtaisen palautteen.

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 vuorokauden kuluessa kurssin peruuttamisesta.

 

HINNAT

Opetus + lounas: 395 €.

Täysihoito: 735€ / 760 €, sis. opetus, majoitus 1hh ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa asuntoloista kylpyhuone sijaitsee käytävällä yhteiskäytössä.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 75€:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun ennen kurssin alkua.

JYRKI VAINONEN

Jyrki Vainonen

Jyrki Vainonen on kirjailija ja suomentaja, joka on julkaissut novellikokoelmia, romaaneja, esseitä sekä satiirin. Lisäksi hän on kirjoittanut kuunnelmia ja toimittanut kirjoja. Hänen tuotantoaan on käännetty lukuisille eri kielille ja kirjoistaan ja suomennoksistaan hän on saanut useita palkintoja.

Kirjoittajien ohjaajana hän on toiminut pian 20 vuotta ja vetänyt eri pituisia kursseja ympäri Suomea.

 

Kuvaaja: Marjaana Malkamäki.