Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Ilmoittautuminen 29.9.2020 - 6.1.2021
Kurssiaika 25.1. - 12.12.2021

Ryhmä sopii esimerkiksi aloittelijalle, kertaajalle, kirjoittamisessaan jumiin jääneelle, pitkän tauon jälkeen uudelleen aloittaneelle ja yleensä jokaiselle, joka kaipaa säännöllisyyttä, iloa tai uutta näkökulmaa kirjoittamiseensa. Ryhmä soveltuu niin lyriikan kuin proosankin kirjoittajalle tai vaikkapa sellaiselle kirjoittajalle, joka ei ole varma omasta lajistaan. Lukuvuoden aikana käydään läpi kirjoittamisen perusasioita ja lainalaisuuksia.

Lähiopetus sisältää lyhyitä harjoituksia, joiden lomassa perehdytään kirjoittamista tukevaan teori-aan/filosofiaan. Lähiopetuksen tavoite on antaa kirjoittajalle vaihtoehtoja ja välineitä tekstin tuottamiseen ja työstämiseen. Etätehtävistä opiskelija saa henkilökohtaisen palautteen opettajalta joko sähköpostitse tai muuten sovitulla tavalla. Etätehtävänä voi kirjoittaa opettajan antaman tehtävän tai muuta tekstiä saman verran.

Kurssille otetaan enintään 18 opiskelijaa.

Opettajana kirjailija Niina Hakalahti.

 


OPETUKSEN RAKENNE JA LÄHITAPAAMISET
Opintojen laajuus on 10 opintoviikkoa ja opinnot kestävät yhden vuoden. Opinnot sisältävät yhdeksän lähitapaamista Ahlmanilla ja yhden lähijakson (pe-la) Tampereella. Lähijakso Tampereella on kirjoittajaviikonloppu, joka kokoaa yhteen kaikki kirjallisuuden etä- ja lähiopetuksen opiskelijat. Kirjoittajaviikonlopun ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Ryhmä kokoontuu Ahlmanilla Tampereella (Hallilantie 24), maanantai-iltaisin klo 18–21. Lähitapaamisten ajankohdat ovat: 25.1.2021, 22.2.2021, 22.3.2021, 19.4.2021, 17.5.2021, 23.8.2021, 20.9.2021, 18.10.2021, 15.11.2021 (muutokset mahdollisia).

 


HINTA
Kurssimaksu 900 €. Kurssimaksu laskutetaan kahdessa erässä. Laskut lähetetään sähköpostitse tammikuussa ja syyskuussa.

Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

Opetusohjelmaan sisältyy myös osallistuminen kirjoittajaviikonloppuun Ahlmanilla, Hallilantie 24, 33820 Tampere. Kirjoittajaviikonlopun ajankohta tarkentuu myöhemmin. Tapahtuman ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua. Mahdolliset majoitus- tai ruokailukulut eivät sisälly kurssimaksuun.

 


PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

 


OPETTAJAN ESITTELY
Niina Hakalahti on kirjailija, luovan kirjoittamisen opettaja ja kirjoittamisen sekatyönainen. Hän on kirjoittanut niin runoa kuin proosaakin, jälkimmäistä sekä lapsille että aikuisille. Aikuisille Hakalahti kirjoittaa myös nimellä Amanda Vaara. Kaunokirjallisuuden lisäksi hänen tuotantoonsa kuuluu luovan kirjoittamisen harjoituskirja Syön aamupalaksi Eiffel-torneja sekä yhdessä Johanna Hulkon kanssa laadittu Sattumapakka – virikkeitä onnelliselle ajelehtijalle.

Niina Hakalahti asuu Tampereella. Hänellä on kolme kanaa ja musta kissa. Niinaa ei löydy somesta, mutta kotisivuille löydät täältä: http:/www.niinahakalahti.fi

Kysy lisää!

Opintotoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.