Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Ilmoittautuminen 18.10. - 31.12.2021
Kurssiaika 2.2. - 18.12.2022

Tervetuloa vuoden mittaiselle monimuotokurssille! Vuoden aikana käsitellään proosan kirjoittamisen eri laji-, muoto- ja tyyliseikat. Ryhmä soveltuu niin lyhytproosan, novellien kuin romaanien kirjoittajille aina elämäkerrallisuudesta mielikuvituksen maailmoihin. Ryhmään tulijalla ei tarvitse olla valmista käsikirjoitusta, käsikirjoitus voi lähteä muodostumaan, vaikka koulutuksen aikana. Ryhmissä käsitellään myös kirjoittamisen ajankohtaisia asioita.

Oppimisympäristönä tapaamisissa käytetään Microsoft Teams -sovellusta. Teams-lähiopetus sisältää teoriaa ja lyhyitä tuntiharjoituksia. Etätehtävistä opiskelija saa henkilökohtaisen palautteen.

Opettajana kirjailija Taija Tuominen.

 


KOHDERYHMÄ

Ryhmään ovat tervetulleita kaikki proosan kirjoittajat, joilla on perusasiat hallussa ja kirjoituskokemusta jo hivenen karttunut.

Kurssille otetaan enintään 18 opiskelijaa.

 


KURSSIN RAKENNE JA VERKKOTAPAAMISET

Kurssi koostuu itsenäisestä etäopiskelusta, Teams-tapaamisista ja yhdestä viikonlopputapaamisesta (pe-la).

Ryhmä kokoontuu Teamsissä keskiviikkoisin klo 18.00 – 21.00. Teams-tapaamisten ajankohdat ovat: 2.2.2022, 16.3.2022, 30.3.2022, 4.5.2022, 25.5.2022, 5.10.2022, 26.10.2022, 9.11.2022, 30.11.202 (muutokset mahdollisia).

Opinnot sisältävät yhden lähijakson (pe-la) Ahlmanilla, Tampereella. Lähijakso Tampereella on kirjoittajaviikonloppu, joka kokoaa yhteen kaikki kirjallisuuden etä- ja lähiopetuksen opiskelijat. Kirjoittajaviikonlopun ajankohta (syksy 2022) tarkentuu myöhemmin.

 


HINTA

Kurssimaksu 850 €. Laskut lähetetään sähköpostitse tammikuussa ja syyskuussa.

Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, Smartum-luottokortilla, SmartPayllä, tai ePassilla (Sportti & Kulttuuri).

Opinnot sisältävät yhden lähijakson (pe-la) Ahlmanilla, Tampereella.  Tapahtuman ohjelmaan osallistumisesta ei peritä maksua. Mahdolliset majoitus- tai ruokailukulut eivät sisälly kurssimaksuun.

 


VÄLINEET

Teams-tapaamisia varten kurssilla tarvitaan: 

  • tietokone (tai mobiililaite), jossa on kamera. Suosittelemme tietokonetta: vaikka kurssin opetuksen seuraaminen onnistuukin mobiililaitteella, jotain toimintoja saattaa olla hankala käyttää mobiililaitteella. 
  • hyvä internet-yhteys
  • kuulokemikrofoni: suositellaan, mutta ei ole pakollinen, koska voit käyttää myös tietokoneen kaiuttimia

 


PERUUTUSEHDOT
IIlmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Taija Tuominen

Taija Tuominen on hämeenlinnalainen kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Hänen esikoisteoksensa Tiikerihai (WSOY) ilmestyi vuonna 2000. Kuningaskobra (Tammi) ilmestyi vuonna 2019. Kirjoittajaopas Minusta tulee kirjailija (Kansanvalistusseura) ilmestyi 2013. Tuominen on voittanut vuonna 1992 J.H.Erkon kirjoituskilpailun. Hänet on palkittu mm. Kirjailijayhdistysten Suunta-palkinnolla, Hämeen taidepalkinnolla ja Elämäntarinayhdistyksen Elämänmalja-palkinnolla, hänet on valittu myös vuoden kesäyliopisto-opettajaksi.

Kysy lisää!

Opinto- ja hakutoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.