Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Hakuaika 16.8. - 10.10.2021
Opiskeluaika 1.11.2021 - 22.6.2022

LUMOtarhuri – osatutkinto

Opiskele luonnonmonimuotoisuutta tukevaa puutarhanhoitoa ja päivitä tietosi LUMOtarhuriksi.

 


Koulutuksessa käydään läpi ekologian perusteita ja niiden soveltamista rakennutuilla alueilla, maaperän ja kasvillisuuden luonnonmukaisuuden tukemista, lajituntemusta ja lajien välistä vuorovaikutussuhdetta sekä lainsäädäntöä.

Opiskeluaikana suunnittelet ja kunnossapidät tai viljelet omaa monimuotoista viheraluetta tai neuvot asiakasta monimuotoisen puutarhan perustamisessa ja kunnossapidossa. Olet alan opiskelija tai viheralan ammattilainen ja olet valmis työstämään portfolion näyttöä varten.

 

Opinnot voit suorittaa viheralan yrityksessä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osaamisen osoitat näytöllä.

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena sekä etänä Microsoft Teams -ohjelman avulla, joka sisältää webinaareja, itsenäisiä tehtäviä sekä verkostoitumista. Koulutuksen aikana suoritetaan Luonnonmonimuotoisuutta tukevan puutarhanhoidon tutkinnon osa (15 osp)

Koulutus on maksuton mikäli suoritat tutkinnon osan.

Aikataulu: Lähiopetuspäivät 2021: 2.11., 16.11., 30.11., 14.12. Lähiopetuspäivät 2022: 11.1., 25.1., 8.2., 22.2., 15.3., 29.3. Näyttöjä ja tekemistä kohteella 1.4.-22.6.2022.

 

Tutkinnon osan suorittanut:

  • tunnistaa luontotyypit ja ymmärtää kasvien kerroksellisuuden vaikutukset
  • huomioi ympäröivän kasvillisuuden ja maiseman sekä rakennetun ympäristön kunnossapitotöitä tehdessään
  • edistää monimuotoisuutta kasvilaji- ja lajikevalinnoilla
  • käyttää kestäviä kotimaisia taimia ja asianmukaisesti hankittuja luonnonkasveja
  • käyttää maanparannusaineita ja menetelmiä, jotka tukevat maan rakennetta, maaperäeliöstöä, vesitaloutta, ravinnetaloutta ja hiilensidontaa

 

  1. Täytä hakemus Hae nyt -linkistä.
  2. Valitse alasvetovalikosta haluamasi tutkinto, johon haluat hakeutua.
  3. Täytä hakemuksesi huolellisesti ja vastaa kysymyksiin kattavasti. Lomakkeeseen on mahdollista tutustua etukäteen, mutta sitä ei voi tallentaa keskeneräisenä.
  4. Liitä hakemukseen kuvallinen CV, työ- ja tutkintotodistukset pdf-tiedostona. Kerro CV:ssä miksi haet Ahlmanille tähän koulutukseen. Skannaa, nimeä ja tallenna tarvittavat liitteet itsellesi ennen kuin aloitat hakulomakkeen täyttämistä. Nimeä liitteet selkeästi esim. tutkintotodistus, Oppilaitos.

Dokumenttien skannaukseen pdf-tiedostoksi löytyy erilaisia sovelluksia Google Play-kaupasta tai Appstoresta.

Kun hakemuksesi on käsitelty, saat tiedon hakeutumisesi tilanteesta; kutsun haun seuraavaan vaiheeseen tai tiedon valinnasta tai tiedon ettet tullut valituksi. Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä kaikki hakijoihin lisäohjein.

Opinnot voit suorittaa viheralan yrityksessä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Osaamisen osoitat näytöllä.

Koulutus on maksuton mikäli suoritat tutkinnon osan. Jos osatutkintoa ei halua suorittaa, on koulutuksen hinta 165 € (sis.alv) per opetuskerta.

Lisätietoja [email protected]

Kysy lisää

Opinto- ja hakutoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.