Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Hakuaika 18.2. - 11.5.2020
Opiskeluaika 11.8.2020 - 21.5.2021

 

Pääsyvaatimukset:

  • 18 vuoden ikä

 

Opiskelijavalinta tehdään hakemuksen ja ennakkotehtävän perusteella.

 

Kirjoittaminen osaksi elämää? Ahlmanin (entinen Oriveden opisto) lukuvuoden kestävä kirjoittajalinja antaa monipuoliset eväät sille, joka haluaa kirjoittamisen olevan olennainen osa omaa elämää.

Suunnittelet sitten vapaan kirjoittajan, kirjailijan, runoilijan, näytelmäkäsikirjoittajan, kolumnistin, esseistin tai mitä tahansa muuta kirjoittamiseen liittyvää uraa. Ahlmanin kirjoittajalinjalta on valmistunut vuosien saatossa lukuisia suomalaisia eturivin kirjailijoita. Kirjoittajalinja sopii erinomaisesti myös hengähdystauoksi, sapattivapaavuodeksi tai opintojen välivaiheeseen ilman suurempia kirjallisia tavoitteita. Opintojen tavoitteena on kehittyä kirjoittajana, löytää oma ääni ja suunta sekä kasvattaa omaa henkilökohtaista kirjoittajaidentiteettiä ja itsetuntoa kirjoittajana.

Päästäksesi Ahlmanin kirjoittajalinjalle sinulla ei tarvitse olla edeltäviä kirjoittamisen tai kirjallisuuden opintoja. Toisaalta, jos sinulla on edeltäviä opintoja, käsikirjoitusaihio tai valmis tulevaisuuden suunnitelma, Ahlman on mahdollisuus sinulle hioa taitojasi, saada kokonaisuus valmiiksi ja tulla entistä paremmaksi kirjoittajaksi.

 


OPINTOJEN SISÄLTÖ

Opiskelu perustuu jokaisen opiskelijan omaan aktiivisuuteen ja motivaatioon. Opintojen aikana tutustutaan kirjallisuuden päälajeihin ja kevyesti niiden teoriaan, suomalaisen kirjallisuuden elävään kenttään, sen ilmiöihin ja instituutioihin, sekä harjoitellaan eri tekstilajeja ja syvennetään ymmärrystä suomalaisesta kirjallisuudesta. Opettajina toimivat alan ammattilaiset.

Opinnot koostuvat lähiopetuksesta ja itsenäisestä työskentelystä. Olennaisina työskentelytapoina ovat kirjoittaminen, keskusteleminen, kuunteleminen ja lukeminen. Vuoden aikana teemme myös erilaisia vierailuja, projekteja ja ryhmätöitä linjalaisten tarpeiden ja ideoiden mukaan.

 


HAKEUTUMINEN

Haku tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella suoraan oppilaitokseen. Opiskelijavalinta tapahtuu hakemuksen ja ennakkotehtävien perusteella.

 

Liitä hakemukseen:

  • Viimeisin koulutodistus
  • Lyhyt esittely itsestäsi, aiemmasta kokemuksestasi kirjoittajana ja tavoitteistasi alalla (tiedostomuotona .docx tai .pdf)
  • Tekstinäyte (ks. ohje alla)

 


ENNAKKOTEHTÄVÄT (julkaistaan keväällä 2020)

 


KOULUTUSPAIKKA

Ahlman, Hallilantie 23, 33820 Tampere

 


MUUTA

Kansanopiston vuoden kestävien opintolinjojen suorittamisesta saa 6 lisäpistettä hakiessasi yhteishaussa toisen asteen ammatilliseen perustutkintoon.

Tietoa lukuvuoden alkamis- ja päättymisajoista, lomista, opiskelukustannuksista, majoituksesta yms. löydät täältä.

20.12.2019
Keltainen talo -blogi
Ensimmäinen lukukausi Ahlmanin kirjoittajalinjalla alkaa olla ohitse. Kevät ei vielä hahmotu mietteissä; sen sijaan mieli tapailee taakse päin elokuun lämpimiin päiviin, syksyyn ja ensimmäisiin valkoisiin talvipäiviin.
25.11.2019
Opiskelijat
Koulutusinfot tulevat taas! Ilmoittaudu mukaan ja tule kuulemaan koulutuksista Ahlmanilla.
26.10.2019
Keltainen talo -blogi
Maailmasi on täynnä tarinoita ja ne voivat ottaa monia muotoja. Kirjoittajalinjan yksi Stephen King -fani syventyi lokakuussa teokseen, jossa kirjailija joutuu pulaan.
7.10.2019
Keltainen talo -blogi
Syksy on saavuttanut lokakuun. Kalenterista huomaan, että kirjoittajalinjan kahdeksas viikko on aloittanut sivunsa kirjoittamisen. Katson kirjahyllyssäni kasvavaa materiaalipinoa ja aivoihini kertynyttä tietopaljoutta.

Kysy lisää koulutuksesta:

Opintotoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

Ahlman © 2019|Rekisteriseloste