Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Ilmoittautuminen 3.12.2020 - 30.5.2021
Kurssiaika 21. - 24.6.2021

Japanilainen kukkienasettelutaide eli ikebana on vuosisatoja vanha taidemuoto, jonka modernit tyylisuunnat lähestyvät nykytaidetta.

Modernin Sōgetsu-ikebanan tunnuslauseena on: “Ikebana-asetelmia voi tehdä kuka tahansa, milloin tahansa, missä tahansa, mistä tahansa materiaalista.” Kurinalaisten perusasetelmien harjoittamisen vastapainona on ilmaisun täydellinen vapaus.

Kurssin aikana perehdytään japanilaisen estetiikan pohjalta Sōgetsu-ikebanan periaatteisiin ja asetelmatyyleihin. Puutarhasta löytyvästä kasvimateriaalista harjaannutaan löytämään kuhunkin asetelmatyyliin sopivia kasveja. Harjoitusten ja tehtävien avulla opitaan arvioimaan oksien ja kukkien suhdetta maljakkoon sekä harjaannutaan saksien ja erilaisten tukitekniikoiden käytössä. Perusasetelmatyylien jatkuva harjoittaminen hioo esteettistä silmää ja edistää kasvien tuntemusta.

Teknisten taitojen karttuessa harjoitetaan vapaita, teeman mukaisia asetelmia tavoitteena oman vapaan tyylin löytäminen. Ikebanassa asetelmien tekemisprosessi on jopa tärkeämpi kuin valmis asetelma. Vaikka kukka on tärkeä, sitäkin tärkeämpää on sen eläväksi tekeminen, eli oma taideilmaisu.

Opettajana Liisa “RANKA” Nurminen, Sogetsu–ikebanan 1. asteen Riji, (www.sogetsuranka.fi)

 

KOHDERYHMÄ
Kurssille voi osallistua ilman ennakkotietoja kuka tahansa aivan vasta-alkajasta pidemmälle edistyneisiin.

 

AIKA JA PAIKKA
21.-24.6.2021
Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere.

Ilmoittautuminen päättyy 30.5.2021

 

MUUTA
Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä, jonka jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse lisätietoa kurssista tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Muistathan siis tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion!

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Jos kurssi peruuntuu Ahlmanin koulun Säätiön taholta, verkkokaupan varausmaksu palautetaan 30 vuorokauden kuluessa kurssin peruuttamisesta.

 

HINNAT

Opetus + lounas: 305 €.

Täysihoito: 485 € / 500 €, sis. opetus, majoitus 1hh ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen). Osassa asuntoloista kylpyhuone sijaitsee käytävällä yhteiskäytössä.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 75€:n varausmaksu. Laskutamme lopun kurssimaksun ennen kurssin alkua.

 

Liisa

Liisa “RANKA” Nurminen

Olen opiskellut Japanissa ikebanaa vuodesta 1984 lähtien mestariopettaja Koka Fukushiman johdolla. Sain kukkanimen RANKA suorittaessani ensimmäisen opettajatutkinnon vuonna 1991, ja vuonna 2012 suoritin Sogetsu-ikebanakoulun korkeimman asteen Riji-tutkinnon. Ikebanaopinnoissa ei voi koskaan olla valmis ja päivitänkin osaamistani osallistumalla vuosittain Japanissa mestariopettajien opettajakoulutukseen ja Sogetsun vuosinäyttelyihin.

Olen opettanut ikebanaa vuodesta 1991 lähtien sekä pitänyt näyttelyitä, työnäytöksiä, workshopeja, kursseja ja luentoja niin Suomessa kuin ulkomailla Japania myöten. Vuosittain olen kutsunut japanilaisen mestariopettajan Suomeen pitämään kansainvälisen Sogetsu-seminaarin.

Oma Ranka-ikebanaryhmäni on muodostunut vuosien varrella aktiivisesti ikebanaa opiskelleista oppilaistani, joista monet ovat suorittaneet johdollani Sogetsu-koulun eri tasoisia oppilas- ja opettajatodistuksia. Ranka-ryhmän aktiiviset jäsenet ovat järjestäneet ikebananäyttelyitä mm. helsinkiläisissä gallerioissa.

Ikebanataiteeseen syventyminen on lisännyt kiinnostustani nykytaiteeseen laajemminkin, ja työskentelen myös kuvataiteen, installaatioiden sekä modernin tanssin ja performanssin keinoin. Olen opiskellut myös japanilaista kalligrafiataidetta ja perehtynyt moniin perinteisiin japanilaisiin taidemuotoihin, joiden vaikutus näkyy taiteessani. Vuonna 2016 pidin tokiolaisessa Galleria M:ssä yksityisnäyttelyn, jossa oli esillä maalauksiani.

Ota yhteyttä:

Opinto- ja hakutoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.