Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Hakuaika 1.10. - 25.11.2019
Opiskeluaika 20.1.2020 - 30.9.2021

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto // Ruokapalvelun osaamisala // Opiskeluaika noin 2 vuotta


 

Hae huippukokiksi uuteen koulutukseen ja tähtää ravintola-alan huipulle! Kiinnostaisiko suorittaa ravintola- ja cateringalan tutkinto huippuravintoloissa työskentelevien ammattilaisten kanssa, mennä muutamaksi kuukaudeksi vaihtoon Ranskaan ja oppia uutta ravintolamaailman ykköspaikoissa pääkaupunkiseudulla?

Huippukokki -koulutuksessa opit ravintola-alan perusteet ja kuinka valmistetaan maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. Voit olla alanvaihtaja, suorittanut toisen asteen koulutuksen tai sinulla voi olla osaamista entuudestaan ravintola-alalta. Pääasia on, että sinulla on asenne kohdillaan ja halu oppia uutta!

 

Huippukokki -koulutus suoritetaan yhteistyössä Olo Group Oy:n ja Food Camp Finlandin kanssa sekä koulutuksen alussa pääset muutamaksi kuukaudeksi Erasmus+ -vaihtoon Ranskaan Lycee Jean Monnet:iin Alpeille!

Meille tärkeää on lähiruoka, raaka-aineiden tuntemus ja arvostus sekä käsityö – työ, joka on merkityksellistä!

 

Tutkinnon suorittanut kokki

  • osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
  • osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle
  • työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.
 

Tutkinnon suorittanut kokki voi työskennellä mm.:

  • Ravintolakokkina ravintoloissa (hotellit, korkeatasoiset ravintolat yms.)
  • Pitokokkina
  • Pääkokkina
  • Suurtalouskokkina
  • Keittäjänä
 

Aikataulu ja muuta tietoa:

  • Haku alkaa 1.10.2019 ja päättyy 25.11.2019
  • Haastattelut pidetään viikolla 49
  • Koulutukseen hakeutunut sitoutuu osallistumaan Erasmus+ –vaihtoon, joka suoritetaan Ranskassa yhteistyökumppanin Lycee Jean Monnet:ssa
  • Saat Erasmus+ -ohjelmasta matkatukea ja apurahaa
  • Vaihdon aikana voit saada asumistukea sekä korotettua opintotukea – lue lisää: https://www.kela.fi/opintotuki-ulkomaille
  • Koulutus kestää noin 2 vuotta
  Rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.
10.10.2019
Medialle
Ravintola-alaa jo pitkään piinannut koulutuspaikkojen vajaa täyttyminen ja valmistuneiden haluttomuus alan töihin sai Olo Groupin ryhtymään tuumasta toimeen. Keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä on pidempään peräänkuuluttanut ravintola-alan koulutuksen muutoksen perään.
10.10.2019
Opiskelijat
Koulutusinfot tulevat taas! Ilmoittaudu mukaan ja tule kuulemaan koulutuksista Ahlmanilla.
6.5.2019
Opiskelijat
Lauantaina 25.5.2019 Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston ravintola Annan kevätbrunssilla tarjoillaan lähiruokaa, kun ravintola-alan opiskelijoiden Teemu Höllin ja Sergei Voloshchukin lähiympäristöstä sekä puutarhasta keräämät yritit maustavat tarjolla olevia ruokia. Mauissa pääsee tutustumaan muun muassa kevään ja kesän ensimmäisinä kukkiviin kasveihin sekä  kuivattuihin yrtteihin.
30.4.2018
Opiskelijat
Ahlmanin kokkikoulutus on aina henkilökohtaista – oma opintopolku laaditaan niin aloittelijalle kuin opiskelijalle, jolla on jo kokemusta muttei tutkintoa. Opiskelun ja työn yhdistäminen onnistuu helposti.

Kysy lisää:

Leila Arponen

Opinto-ohjaaja

Ammatillinen koulutus, hakeutuminen

Mari Lehtinen

Opintosihteeri

Ammatillinen koulutus

Ahlman © 2019|Rekisteriseloste