Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Hakuaika 3.2. - 31.5.2020
Opiskeluaika 19.8.2020

Hae huippukokiksi uuteen koulutukseen ja tähtää ravintola-alan huipulle! Kiinnostaisiko suorittaa ravintola- ja cateringalan tutkinto huippuravintoloissa työskentelevien ammattilaisten kanssa, mennä muutamaksi kuukaudeksi vaihtoon Italiaan ja oppia uutta ravintolamaailman ykköspaikoissa pääkaupunkiseudulla?

Huippukokki -koulutuksessa opit ravintola-alan perusteet ja kuinka valmistetaan maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. Voit olla alanvaihtaja, suorittanut toisen asteen koulutuksen tai sinulla voi olla osaamista entuudestaan ravintola-alalta. Pääasia on, että sinulla on asenne kohdillaan ja halu oppia uutta!

 

Huippukokki -koulutus järjestetään yhteistyössä Olo Group Oy:n ja Food Camp Finlandin kanssa sekä koulutuksen alussa pääset muutamaksi kuukaudeksi Erasmus+ -vaihtoon Italiaan!

 

 

• opiskelupaikka Helsinki ja Italia

• opintojen kesto n. 2 vuotta

• jatkuva haku 1: 3.2.-31.3.2020
• jatkuva haku 2: 1.4.-31.5.2020

Koulutukseen hakeutunut sitoutuu osallistumaan kahden kuukauden pituiseen Erasmus+ -vaihtoon, joka suoritetaan Italiassa yhteistyökumppaneiden kanssa.

• Tutustu tiimioppimisen malliin:
Tietoa hakijalle

Meille tärkeää on lähiruoka, raaka-aineiden tuntemus ja arvostus sekä käsityö – työ, joka on merkityksellistä!

TUTUSTU OPISKELUUN AHLMANILLA!

Tutkinnon suorittanut kokki

  • osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
  • osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle
  • työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

Tutkinnon suorittanut kokki voi työskennellä mm.:

  • Ravintolakokkina ravintoloissa (hotellit, korkeatasoiset ravintolat yms.)
  • Pitokokkina
  • Pääkokkina
  • Suurtalouskokkina
  • Keittäjänä

 

HAE AHLMANILLE!

Koronavirustilanteen vuoksi ennakkoon ilmoitetut perustutkintojemme valintapäivät perutaan. Opiskelijavalinnat toteutetaan sähköisen hakemuksen,
todistusten ja kuvallisen CV:n perusteella. Valintapäivän tilalle on tullut hakuvideo, johon ohjeistus alla. Muutoin Ahlmanin kotisivuilla ilmoitetut tiedot
tutkinnoittain säilyvät ennallaan.

Hakeudu Ahlmanille, jos olet täyttänyt 18 vuotta

Lisäksi olet jokin seuraavista:
• lukion suorittanut ylioppilas TAI
• alanvaihtaja TAI
• hankkinut osaamista työelämässä TAI
• suorittanut aiemman tutkinnon TAI
• jäänyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa

Jatkuva haku 1: 3.2.-31.3.2020 sekä
Jatkuva haku 2 tietyillä koulutuksilla: 1.4.-31.5.2020.
Katso tarkemmat hakuohjeet koulutusten esittelysivuilta.

1. Klikkaa haluamallesi koulutussivulle, josta löydät hakuaikana linkin “Hae nyt!” tai Hae klikkaamalla tästä
2. Täytä hakulomake kerralla alusta loppuun. Sitä ei voi keskeyttää tai välitallentaa.
Lomakkeella kysytään työ- ja/tai opiskeluhistoriaa, jotka katsot tarpeelliseksi lisätä hakemukseesi.
Skannaa ja tallenna tarvittavat liitteet itsellesi ennen kuin aloitat hakulomakkeen täyttämistä.
3. Kerro vapaamuotoisessa kuvallisessa CV:ssä, miksi haet Ahlmanille ja juuri tähän koulutukseen. Voit käyttää apunasi myös valmista mallia.

Liitä hakemukseen pdf-tiedostoina:
– työtodistukset viimeisen viiden vuoden ajalta (Nimeä: Sukunimi, työtodistukset)
– tutkintotodistukset (etu- ja takasivu) + opintosuoritusotteet ja lukion päättötodistus (Nimeä: Sukunimi, opiskelutodistukset)
– kuvallinen CV (Nimeä: Sukunimi, CV)

Jos et saa skannattua todistuksiasi ja tallennettua niitä pdf-tiedostoiksi, voit liittää ne myös docx-, rtf- tai jpg-tiedostoina.
Jos todistusten liittämisessä on ongelmia, ole yhteydessä: [email protected]
HUOM! Ilman liitteitä toimitettuja hakemuksia ei käsitellä.

4. Katso video ”Miksi Ahlman”, jolla nykyiset opiskelijamme kertovat Ahlmanilla opiskelusta.
Pohdi vastauksia näihin kysymyksiin.

  • Kerro itsestäsi!
  • Millaisessa työssä/ työtilanteessa näet itsesi koulutuksen jälkeen.
  • Ahlmanilla koulutus toteutetaan pääosin tiimioppimisen mallilla yhdessä ajattelemalla ja tekemällä. Miten tällainen oppiminen sopii omiin suunnitelmiisi?
  • Kuvaa hakemaasi alan ammattivaatimuksia ja muita asioita, joita alalla työskentelevän tulee ottaa huomioon?

Tee meille omalla nimelläsi tallennettu lyhyt videotervehdys (max. 3 min) ja toimita osoitteeseen [email protected] 31.5. mennessä.
Kirjoita sähköpostin aiheeksi tutkinto, johon haet.

Lataa vapaamuotoinen hakuvideo YouTubeen tai valitsemaasi jaettuun verkkokansioon (esim. Dropbox), niin että se on vapaasti katsottavissa vähintään 15.7.2020 saakka.
Ohjeet videon lataamisesta YouTubeen: https://support.google.com/youtube/answer/57407?hl=fi

Tiedoston jakamiseen löytyy ohjeita: http://tamapaiva.blogspot.fi/2011/04/dropbox-tiedostolinkin-lahettaminen.html

5. Lähetettyäsi hakulomakkeen liitteineen Ahlmanille, saat vahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Sähköinen hakemus max. 13 pistettä
Kuvallinen CV max. 5 pistettä
Hakuvideo max. 9 pistettä
Yhteensä max. 27 pistettä

 

Jatkuva haku 1: Tieto valinnasta 9.4.2020. Opiskelupaikan vastaanottaminen 3.6.2020 mennessä.
Jatkuva haku 2: Tieto valinnasta 5.6.2020. Opiskelupaikan vastaanottaminen 10.6.2020 mennessä.

 

Tunnukset Ahlmanin sähköisiin järjestelmiin 22.6.2020.
Opiskelijan osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen tehdään 7.8.2020 mennessä.

Tiimimallin mukainen koulutus alkaa Huippukokki -koulutuksessa 17.8.2020.

Koulutus toteutetaan tiimioppimisen mallilla yhdessä ajattelemalla ja tekemällä mm.

  • kirkastamalla ja kiteyttämällä ydinasiat ja tavoitteet
  • suunnittelemme, miten voimme saavuttaa tavoitteet
  • kokeilemme ja toteutamme suunnitelmat käytännössä
  • keskustelemme tiimissä meille tärkeistä asioista
  • reflektoimme tekemistämme

Tutustu tiimioppimisen malliin sekä koulutus- ja oppisopimukseen: Tietoa hakijalle

Koulutukseen hakeutunut sitoutuu osallistumaan Erasmus+vaihtoon
  Rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.
10.10.2019
Medialle
Ravintola-alaa jo pitkään piinannut koulutuspaikkojen vajaa täyttyminen ja valmistuneiden haluttomuus alan töihin sai Olo Groupin ryhtymään tuumasta toimeen. Keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä on pidempään peräänkuuluttanut ravintola-alan koulutuksen muutoksen perään.
6.5.2019
Opiskelijat
Lauantaina 25.5.2019 Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston ravintola Annan kevätbrunssilla tarjoillaan lähiruokaa, kun ravintola-alan opiskelijoiden Teemu Höllin ja Sergei Voloshchukin lähiympäristöstä sekä puutarhasta keräämät yritit maustavat tarjolla olevia ruokia. Mauissa pääsee tutustumaan muun muassa kevään ja kesän ensimmäisinä kukkiviin kasveihin sekä  kuivattuihin yrtteihin.
30.4.2018
Opiskelijat
Ahlmanin kokkikoulutus on aina henkilökohtaista – oma opintopolku laaditaan niin aloittelijalle kuin opiskelijalle, jolla on jo kokemusta muttei tutkintoa. Opiskelun ja työn yhdistäminen onnistuu helposti.
14.8.2017
Opiskelijat
Ahlmanilla tarjoilijaksi opiskeleva saa määritellä opintopolkunsa omien unelmiensa mukaiseksi. Räätälöity koulutus, tasokas Ravintola Anna, omistautuneet vastuuvalmentajat ja opintojen suorittaminen myös töissä mahdollistavat valmistumisen asiakaspalvelun halutuksi ammattilaiseksi.

Kysy lisää:

Opintotoimisto

Tavoitettavissa arkisin klo 9-15.

Ahlman © 2019|Rekisteriseloste