Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa toimia vaativissa puutarha-alan ammatillisissa työtehtävissä. Hän osaa soveltaa vahvaa puutarha-alan osaamistaan alan kehittämis-, johtamis- tai erityisosaamista edellyttävissä tehtävissä. Hän osaa toimia puutarha-alan organisaation erilaisissa viestintätehtävissä, tuottaa niihin tarvittavaa materiaalia ja kehittää viestintää.
Floristimestari osaa suunnitella ja toteuttaa floristisen alan asiantuntijapalvelun sekä toimia alan vahvana asiantuntijana sekä ammattilaisille että kuluttajille. Hän osaa kehittää floristisen alan tuotekokonaisuuksia.
Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi toimia monipuolisissa puutarha-alan vaativissa ammatillisissa tehtävissä erikoisosaajana, kouluttajana, kehittäjänä tai esimiestehtävissä. Hän voi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä yrityksessä, julkisella sektorilla tai yhteisössä.
Koulutus sisältää lähijaksoja oppilaitoksessa- ja etä /työpaikalla tapahtuvia jaksoja. Näytöt suoritetaan alan työtehtävissä työpaikoilla tai omassa yrityksessä.
Tutkinnon voi suorittaa oppisopimuksella /yrittäjän oppisopimuksella. Myös koulutussopimus on mahdollinen. Oppilaitos laatii sopimuksen.
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, johon suunnitellaan opintokokonaisuus. Koulutuksen kesto on jokaiselle yksilöllisesti henkilökohtaistettu. Aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Jos aiemmin hankittua tutkinnon perusteiden mukaista osaamisen tunnustamista ei tehdä -opinnot kestävät noin yhden vuoden.
• Koulutuksen hinta 700 €.
Lisäksi kustannuksia voi muodostua mm. kirjallisuudesta, työvälineistä, majoituksesta, matkakuluista ja ruokailusta. Opiskelijan on hankittava omat työvälineet.
• Opiskelupaikka Tampere
Valinnaisten tutkinnon osien sisältäessä *merkityt tutkinnon osat, on tutkintonimike floristimestari, muussa tapauksessa puutarha-alan erikoisammattitutkinto
Pakollinen tutkinnon osa:
Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 160 osp)
Hakeutujalta edellytetään puutarha-alan (floristin) ammattitutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemusta alalta.
Koulutus ja ammattitaidon osoittaminen edellyttävät toimimista tutkinnonosien työtehtävissä.
Lähijaksojen ajankohdat:
Orientaatio 11.-12.1.2021 (13.1. henkilökohtainen keskustelu)
Lähijakso 1 22.2.-25.2.2021
Lähijakso 2 19.4.-22.4.2021
Lähijakso 3 7.6.-10.6.2021
Lähijakso 4 9.8.-12.8.2021
Lähijakso 5 4.10.-7.10.2021
Lähijakso 6 29.11.-2.12.2021
Koulutukseen hakeutujalta edellytetään:
Lisätietoja [email protected]
Pisteytys:
Sähköinen hakemus max. 13 pistettä
Kuvallinen CV max. 5 pistettä
Hakuvideo max. 9 pistettä
Yhteensä max. 27 pistettä
Koulutus toteutetaan tiimioppimisen mallilla yhdessä ajattelemalla ja tekemällä mm.