Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.
Hakuaika 4.10. - 2.12.2019
Opiskeluaika 13.1.2020 - 28.5.2022

Koulutuksesta pidetään info 5.11.2019 klo 14 alkaen Väentuvassa Ahlmanilla. Koulutusinfo näytetään livenä myös Ahlmanin Facebook -sivuilla.

L’Italia ti aspetta – Italia odottaa sinua!

Matkailualan perustutkinto //  Matkailupalvelujen osaamisala // Opiskeluaika noin 2 vuotta

Opiskele matkailualan ammattilaiseksi uudistetussa koulutuksessa, suorita tutkinnon osa Italiassa ja tähtää töihin maailmalle! Ciao Italia! -koulutuksessa pääset jo heti opintojesi alussa muutamaksi kuukaudeksi Erasmus+ –vaihtoon maailman viidenneksi suosituimpaan matkailumaahan Italiaan ja opit matkailualan perusteita yhdessä ammattilaisten kanssa esimerkiksi  hotelleissa, matkatoimistoissa, viinitiloilla, ohjelmapalveluissa tai maaseutumatkailutiloilla. Suoritat osan tutkinnosta Italiassa ja loput matkailualan perustutkinnosta Ahlmanilla Tampereella.

Kaksi ensimmäistä viikkoa opiskellaan eri oppimisympäristöissä Bresciassa, Garda– ja Iseo-järven alueilla ja loput kuusi viikkoa ollaan työelämäkohteissa. Nyt on loistava tilaisuus päästä tutustumaan, kuinka italialaiset toimivat matkailualalla!

 

Matkailuala ja elämysteollisuus ovat kasvualoja, joissa työllistymisnäkymät ovat hyvät ja jotka tarjoavat monipuolisia työtehtäviä mm. matkailun markkinoinnissa, asiakaspalvelussa, tuotekehityksessä sekä ohjelmapalveluissa.

Matkailualalla työ voi olla fyysistä ja nopeatempoista vaihtelevissa ympäristöissä metsistä kaupunkeihin, toimistotyöstä niin luonnossa työskentelemiseen. Työssä kohdataan ja verkostoidutaan ihmisten kanssa.

Aikaisempaa työ- ja koulutushistoriaa voit hyödyntää opinnoissa ja hankit juuri sitä osaamista, jota tarvitse ja haluat täydentää! Ala sopii myös nuorille, jotka etsivät omaa alaa. Tutkintoa voi hyödyntää muillakin aloilla sekä jatkokoulutuksessa.

 

 


Tutkinnon suorittanut matkailupalveluiden tuottaja:

 • osaa toimia matkailupalvelujen tuotteistamiseen ja toteuttamiseen liittyvissä ohjelma- ja asiakaspalvelutehtävissä
 • osaa suunnitella, markkinoida, myydä ja toteuttaa ohjelmapalveluja
 • osaa hoitaa ja huoltaa myös palveluissa tarvittavia eläimiä, välineitä, varusteita ja toimintaympäristöä

 


Matkailualan työpaikkoja:

 • MajoituspalvelutHotellit, hostellit, mökkikylät, lomakylät, kurssikeskukset, kylpylät, maaseutumatkailuyritykset
 • Ravitsemispalvelut – Ravintolat, kahvilat, baarit
 • Liikennelaitokset – VR, bussiyhtiöt, laivayhtiöt, lentoyhtiöt, lentokentät
 • Vuokraustoimintayritykset – Autonvuokraus, vapaa-ajan- ja urheiluvälineiden vuokraus, vapaa-ajanasuntojen vuokraus
 • Matkatoimistopalvelut – Matkailuneuvonnat, matkanjärjestäjät, matkailun markkinointi- ja myyntiorganisaatiot / yritykset
 • Ohjelma- ja tapahtumapalvelutoiminnat – Museot, urheilu- ja liikuntakeskukset, teema- ja huvipuistot, hiihto- ja laskettelukeskukset, kasvitieteelliset puutarhat, matkailukeskukset, ohjelmapalveluyritykset, messu- ja kongerssiyhtiöt

 


Aikataulu ja muuta tietoa:

 • Haku alkaa 3.10.2019 ja päättyy 2.12.2019
 • Haastattelut pidetään viikolla 49 ja 50
 • Koulutukseen hakeutunut sitoutuu osallistumaan Erasmus+ -vaihtoon, joka suoritetaan Italiassa yhteistyökumppaneiden kanssa
 • Saat Erasmus+ -ohjelmasta matkatukea ja apurahaa
 • Vaihdon aikana voit saada asumistukea sekä korotettua opintotukea – lue lisää: https://www.kela.fi/opintotuki-ulkomaille
 • Koulutus kestää noin 2 vuotta

Rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

 

10.10.2019
Opiskelijat
Koulutusinfot tulevat taas! Ilmoittaudu mukaan ja tule kuulemaan koulutuksista Ahlmanilla.
20.6.2019
Blogi
Ahlmanin matkailualalta 2019 huhtikuussa valmistunut Heli Nousiainen työskentelee parhaillaan museokeskus Vapriikissa asiakaspalvelussa. Alun perin Heli opiskeli arkeologiaa ja valmistui filosofian maisteriksi vuonna 2011. Myöhemmin hän aloitti kesällä 2017 matkailualan opiskelun Ahlmanilla.

Kysy lisää koulutuksesta:

Leila Arponen

Opinto-ohjaaja

Ammatillinen koulutus, hakeutuminen

Mari Lehtinen

Opintosihteeri

Ammatillinen koulutus

Ahlman © 2019|Rekisteriseloste