Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Selkokirjoittamisen verkkokurssi

75,00 

Kurssin hinta 155 EUR. Ennakkomaksu 75 EUR, joka hyvitetään kokonaishinnasta. Kurssin loppuosa laskutetaan erikseen.

Varasto loppu

Tilausaikaa jäljellä

Tuotetunnus (SKU): 1453 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

06.07.2020-08.07.2020

Mikä suomen kielessä on helppoa tai hankalaa ihmisille, joille lukeminen on haastavaa? Miten kirjoitat sujuvaa selkokieltä?

Perehdymme kurssilla selkokielen kirjoitusohjeisiin eri tekstilajien (kaunokirjalliset tekstit sekä tietotekstit, kuten esitteet ja verkkotekstit) näkökulmasta. Teemme paljon pieniä kirjoitustehtäviä ja yhden laajemman tehtävän, josta saa palautetta kouluttajilta. Puhumme myös saavutettavuudesta, selkokielen käyttäjäryhmistä sekä selkojulkaisun ulkoasusta ja kuvituksesta.

Oppimisympäristönä käytetään Microsoft Teams-alustaa. Verkkokurssilla tarvitaan tietokone, jossa on kamera, sekä mielellään kuulokemikrofoni.

 

Ohjelma
Maanantai 6.7.2020
9.00 Kurssin avaus, käytännön asiat
9.30 Selkokieli – osa saavutettavuutta. Selkokielen käyttäjäryhmät, tarve, hyödyt, selkojulkaisut
10.30 Ennakkotehtävän purku
11.00 Tauko
12.00 Selkokielen kirjoitusohjeet, kirjoitusharjoituksia
14.00 Koulutuspäivä päättyy

Tiistai 7.7.2020
9.00 Selkokielen tekstilajikohtaisia kirjoitusohjeita
10.00 Mukautustehtävän tekemistä (mahdollisuus kysyä kouluttajalta) + tauko + tehtävän palautus
13.00 Koonti
13.30 Koulutuspäivä päättyy

Keskiviikko 8.7.2020
9.00 Mukautustehtävien läpikäynti
10.00 Selkojulkaisun ulkoasu
10.30 Selkokirjallisuuden valtiontuki
11.00 Selkokirja kustantajan näkökulmasta
11.45 Loppukeskustelu, kurssin päätös, palaute
12.15 Koulutuspäivä päättyy

Ennakkotehtävä
Lue jokin selkokirja, selkokielinen tietoteksti tai verkkotekstikokonaisuus. Kirjaa ylös ajatuksia, jotka heräävät seuraavista kysymyksistä:
– Miten selkoteksti poikkeaa yleiskielisestä tekstistä kielellisesti?
– Miten selkojulkaisu eroaa ulkoasultaan vastaavista yleiskielisistä julkaisuista?
Käsittelemme ennakkotehtävää yhdessä kurssilla. Lähetä tieto valitsemastasi tekstistä viimeistään 30.6.2020 osoitteeseen [email protected]

 

Selkokieli
Selkokieli on avain tietoon ja lukuelämyksiin. Selkokieli on suomen kielen muoto, jonka sisältö, sanasto, rakenne ja ulkoasu on mukautettu yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Selkokeskuksen tekemän arvion (2019) mukaan 650 000–750 000 ihmistä tarvitsee selkokieltä Suomessa.

Kouluttajina Selkokeskuksen suunnittelijat Ella Airaksinen (FM) ja Henna Kara (FM).

 

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5–14 päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin mikäli kurssi keskeytyy. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus) kurssimaksua ei peritä. Verkkokaupassa suoritettua varausmaksua ei palauteta missään tilanteessa. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse joko kutsu kurssille tai ilmoitus kurssin peruuntumisesta. Kurssin peruuntuessa verkkokaupan varausmaksu palautetaan.

Arvonlisäveroton koulutuspalvelu AVL § 39-40.

Ahlman © 2019|Rekisteriseloste