Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Omaelämäkerrallisen kirjoittamisen verkkokurssi

75,00 

Kurssin hinta 640 EUR. Ennakkomaksu 75 EUR, joka hyvitetään kokonaishinnasta. Kurssin loppuosa laskutetaan erikseen.

9 varastossa

Osallistujan tiedot

Ole hyvä ja täytä kurssille osallistujan tiedot.
Onko sinulla erityisruokavalio tai muuta huomioitavaa?
Tuotteet yhteensä
Lisäpalvelut yhteensä
Yhteensä

Tilaaminen aukeaa

Tuotetunnus (SKU): 1129 Osasto:

Kuvaus

27.01.2020-13.12.2020

Kurssilla opiskellaan omaelämäkerrallisen kirjoittamisen perusteita. Kurssin myötä opiskelija saa työkaluja oman elämäkerrallisen teoksen kirjoittamiseen. Kurssi koostuu kirjoitusharjoituksista ja henkilökohtaisesta sekä ryhmän palautteesta, opetusmateriaaleista ja oheiskirjallisuudesta.

Kurssilla käydään läpi omaelämäkerrallisen kirjoittamisen teoriaa, erilaisia muistelemisen tekniikoita, elämän käännekohtia ja tarinan rakennetta, erilaisia kertojia, kerronnan keinoja (kerronta, kuvaus, dialogi), aiheiden rajaamista sekä kielellisiä ja tyylillisiä keinoja. Kyseenalaistetaan oman muistin ja kokemusten todellisuutta haastattelutehtävien avulla ja eläytymällä toisen henkilön näkökulmaan. Kurssin päätteeksi opiskelijalla on valmiina oman elämäntarinan runko, jota hän voi halutessaan kasvattaa kokonaiseksi kirjaksi.

Kokonaisen romaanin tai muun teoskäsikirjoituksen arviointi ei sisälly kurssiin.

Opettajana runoilija ja luovan kirjoittamisen opettaja Janette Hannukainen.

Kurssi sisältää yhdeksän etäopintojaksoa. Kurssin laajuus on 10 opintoviikkoa (ov), joista 9 ov suoritetaan etäopintoina Moodle-verkko-oppimisympäristössä. Ryhmä voi vapaasti sopia vaihtoehtoisesti myös muun oppimisympäristön, kuten Blogger-ryhmän tai Facebook-ryhmän käyttämisestä.

Opetusohjelmaan sisältyy osallistuminen lähiopetusjaksoon 24.-25.4.2020 Tampereella, Ahlmanilla (ohjelma tarkentuu myöhemmin).

Etäopiskelujaksojen tarkempi sisältö ilmoitetaan myöhemmin.

Kurssille otetaan enintään 20 opiskelijaa.

OHEISKIRJALLISUUS
Natalie Goldberg: Hyvä kaukainen ystävä. Kuinka kirjoittaa elämäntarina. Kansanvalistusseura 2009, suom. Marja-Riitta Vainikkala

Timo Montonen: Kirjoita elämäntarinasi. Opas oman tarinan kirjoittajalle havainnollisin esimerkein. BoD 2015.

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksuton 14 päivää ennen kurssin alkua. Peruutuksista 5 -14 päivää ennen kurssin alkua laskutetaan 50 % kurssin hinnasta. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan koko kurssin hinta, samoin jos keskeyttää kurssin. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen kurssin alkamista (esim. oma sairastuminen, jolloin on toimitettava lääkärintodistus), peritään toimistomaksu 50 €. Kurssille osallistuja voidaan vaihtaa ilman erillistä maksua. Ahlmanin koulun Säätiö pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.