Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Teams-tapaamisen digietiketti

Noudata seuraavia vuorovaikutuksen pelisääntöjä digitapaamisissamme ellei toisin sovita tapaamisen alussa.

1) Vaimenna mikrofonisi ja avaa se vain vuorollasi.

2) Pidä kamerasi aina päällä ellei tapaamisen alussa toisin sovita.

3) Voit pyytää puheenvuoroa nostamalla virtuaalisen kätesi tai muulla tapaamisessa sovitulla tavalla.

4) Kannustamme osallistumaan aktiivisesti muiden esityksiin ja puheenvuoroihin esimerkiksi kirjoittamalla lyhyitä kommentteja ja kysymyksiä keskusteluruutuun.

5) Jos sinulla on teknisiä ongelmia, voit saada tukea kirjoittamalla viestin kokouksen keskusteluun.

Huomioitavaa henkilötietojesi käsittelystä

Tietojasi käsitellään vain tapaamiseen liittyen.

Liittymällä Teams-tapaamiseen hyväksyt, että muut samassa tapaamisissa olevat henkilöt voivat nähdä nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Edellä mainittuja tietojasi käytetään vain kyseiseen tapaamiseen liittyen eikä niitä käytetä ilman suostumustasi muuhun käyttötarkoitukseen.

Tapaamisen järjestäjä voi tallentaa Teams-tapaamisen toiminnan ilmoittamalla siitä erikseen. Osallistumalla hyväksyt, että tallennettaessa nimesi, äänesi, kuvasi ja tuottamasi sisältö tallentuvat Ahlmanin käyttämään Microsoftin pilvipalveluun ja tallenne on myös muiden tapaamiseen osallistuneiden käytettävissä.

Lue lisää henkilötietojen käsittelystä Ahlmanilla.

Teams-tapaamisen pikaohje

Klikkaamalla tekstiä saat lisää ohjeita näkyviin.

Tapaamisesi järjestetään Microsoft Teams -palvelussa. Teams-tapaamiseen liittymiseksi tarvitset tietokoneen (esim. pöytätietokone tai läppäri) tai mobiililaitteen (älypuhelin tai tabletti).

Tietokoneen osalta sinun ei välttämättä tarvitse asentaa erillistä sovellusta. Suosittelemme kuitenkin vahvasti, että asennat toistuvia Teams-tapaamisia varten Teams-sovelluksen hyvissä ajoin ennen ensimmäistä tapaamista. Sovelluksen käyttäminen mahdollistaa sujuvamman ja monipuolisemman vuorovaikutuksen tapaamisissa. Sovelluksen voi asentaa Microsoftin sivustolta. Katso lisäohjeita sovelluksen asentamisesta sivulta Teamsin käyttöönotto.

Mobiililaitteen osalta sinun on asennettava Microsoft Teams -sovellus. Tee se hyvissä ajoin ennen tapaamista. Asennustapa riippuu laitteestasi, Android-laitteilla löydät sen Google Play:stä ja Applen laitteilla App Store:sta.

Mikrofonia ja kameraa käytetään tapaamisen aikana. Jos Teams pyytää lupaa käyttää näitä laitteita, sinun on annettava oikeudet käytön mahdollistamiseksi. Windowsissa voit tarkistaa laitteiden asetukset ja testata esimerkiksi mikrofonisi toimivuuden klikkaamalla työpöydän oikeasta alanurkasta, työkalupalkista kaiuttimen kuvaa hiiren oikealla napilla ja valitsemalla Avaa ääniasetukset.

Olet saanut kutsun liittyä tapaamiseen sähköpostilla.

1. Liity tapaamiseen klikkaamalla kutsussa olevaa linkkiä Liity kokoukseen napsauttamalla tätä.

Teamsin lähettämä kokouskutsu, jossa tekstiä.

Voit liittyä esimerkiksi jo puolta tuntia aiemmin ja testata, että kaikki toimii ja palata uudelleen linjoille tapaamisen alettua.

Tietokoneella liittyessäsi sinun ei tarvitse asentaa mitään, vaan linkin klikkaamisen jälkeen siirryt selaimeen.

2. Valitse Jatka tällä selaimella. Jos selaimesi kysyy Avataanko Microsoft Teams? valitse ensin Peruuta.

Verkkosivu, jossa liittymisvaihtoehdot Teams-kokoukseen.

Jos sinulta löytyy jo asennettuna Teams-sovellus, voit kirjautua myös suoraan sillä. Tällöin muut näkevät sen nimen, jolla Teams-sovellukseen on kirjauduttu (tarvittaessa kirjaudu ulos esimerkiksi perheenjäsenen tililtä, jos käytätte samaa tietokonetta). Näet nimesi Teams-sovellusken oikeassa yläkulmassa, josta voi myös vaihtaa tiliä.

Suosittelemme vahvasti, että asennat toistuvia Teams-tapaamisia varten Teams-sovelluksen hyvissä ajoin ennen tapaamista. Sovelluksen käyttäminen mahdollistaa sujuvamman ja monipuolisemman vuorovaikutuksen tapaamisissa. Voit ladata sovelluksen valmiiksi Microsoftin sivustolta. Lisäohjeita löydät sivulta Teamsin käyttöönotto.

Olet nyt liittymässä kokoukseen, mutta voit säädä nämä asetukset kuntoon ennen sitä.

Teamsin liittymisasetukset ja painikkeet.

1. Kirjoita Anna nimi (1) -kenttään koko nimesi [Etunimi Sukunimi]. Jotta sinut voidaan tunnistaa ja hyväksyä tapaamiseen, kirjoita aina koko nimesi (1), esim. Matti Meikäläinen. Jos haluat käyttää nimimerkkiä, ota yhteyttä tapaamisen järjestäjään ennen tapaamisen alkua.

2. Laita ikkunan asetuksista kamera päälle (2) ja sulje mikrofoni (3). Näet kuvasi taustalla. Voit muuttaa näitä asetuksia tapaamisen aikana.

3. Kun olet valmis liittymään, klikkaa Liity nyt (4).

4. Odota, että sinut hyväksytään tapaamiseen. Kokouksen järjestäjä on saanut tiedon, että olet odotustilassa.

Olet nyt tapaamisessa. Käyttöliittymän näkymä voi hieman vaihdella riippuen käyttämäsi laitteesta ja eri sovellusversioista.

Teams-kokouksen painikkeet.

Pyydä puheenvuoroa (1) tai kirjoita kaikille osallistujille näkyviä viestejä (2). Keskustelu saattaa löytyä mobiililaitteella kolmen pisteen takaa tai aina se ei ole käytettävissä. Avaa mikrofonisi (3) vain vuorollasi. Kuvassa kamera on auki (ei vinoviivaa) ja mikrofoni on suljettu (vinoviiva päällä).

Kolmen pisteen takaa löydät lisää asetuksia, joiden avulla voit esimerkiksi vielä vaihtaa mikrofonisi tai kamerasi asetuksia klikkaamalla Näytä laiteasetukset.

Teamsin kokousasetus-valikko, jossa ikoneita ja tekstejä.

Sulje kokous tapaamisen päätteeksi punaisesta luurista.

Teknisiä ongelmia?

Ongelmatilanteissa ota yhteys [email protected]

Ahlman ei voi etukäteen taata päätelaitteesi toimivuutta Teams-tapaamisessa tai antaa kattavasti tukea teknisiin ongelmiin. Ongelmat saattavat johtua päätelaitteestasi tai sen asetuksista, jolloin pelkkä Teamsin asetusten muuttaminen ei riitä. Voit joutua esimerkiksi sallimaan, että selaimesi saa käyttää mikrofonia ja kameraa.

Jos epäilet, ettei päätelaitteesi sovellu tapaamiseen osallistumiseen, ole hyvissä ajoin yhteydessä kutsun lähettäjään esimerkiksi sähköpostilla. Tapaamisen jo alettua järjestäjä ei voi enää neuvoa sinua henkilökohtaisesti.

Tapaamisen aikana, jos et saa kameraasi näkyviin, mikrofoniasi päälle/pois tai ääntä kuuluviin, voit ilmoittaa asiasta keskustelukenttään ja saada sitä kautta tukea muilta osallistujilta.

Pysy ajantasalla ja tilaa Sinua kiinnostava uutiskirje!

 

Uutiskirje