Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ahlmanin Heimopäälliköille voitto Restojamien luovuussarjassa!

Palataanpa hetkeksi taannoisen Restojamit -kilpailun tunnelmiin.

Restojamit on vuosittain järjestettävä innovaatio- ja tuotteistamiskilpailu restonomiopiskelijoille. Kisassa on 48 tuntia aikaa suorittaa oikean toimeksiantajan antama tehtävä ja tällä kertaa toimeksiantajana oli Museokortti. Kilpailu avattiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös toisen asteen matkailualan opiskelijoille, Ahlmanilta mukana oli Heimopäälliköt -tiimi eli Hanna, Jenni, Kia ja Kirsi. Tiimi työskenteli kisaurakan ajan hybridinä – Hanna, Jenni ja Kia Ahlmanin Kartanolla majoittuen ja Kirsi etäyhteyksien päässä. Tehtävänantona oli suunnitella kierros Suomessa Museokortin kanssa, vain kohderyhmän ikähaarukka oli ennalta määrätty. 

Tiimi suunnitteli Päijät-Hämeen alueelle motoristeille suunnatun museokorttireitin, jossa kohderyhmänä oli 18–30 vuotiaat miehet.

– Otimme Päijät-Hämeen, koska sillä alueella ei ole vielä museokorttireittiä ja kohderyhmä oli sopivan haasteellinen. Löysimme kuitenkin monia heille sopivia museokohteita ja muutakin kiinnostavaa, Kirsi kertoo.

Seuraavaksi tiimin ajatuksia kisan kulusta.

Millä fiiliksillä lähditte kisaamaan?

Tiimin kommenteista huokuu, että kisaamaan lähdettiin mielenkiinnolla, hauskaa ja opettavaista kokemusta odottaen sekä sopivan voitonnälkäisinä.

– Mitä lähemmäs kisa tuli, niin sitä enemmän aloin jännittää, koska huomasin kilpailuhengen nousevan. En ole ollut koskaan kilpailuhenkinen ja voittoa tavoitteleva, mutta nyt ajattelin, että piru vie näytetään amk-opiskelijoille, että ”amiksetkin” osaa, Jenni kertoo.

Mitä kisan aikana tehtiin?

Alkuun tiimi piti Teamsin kautta palavereja, jossa he keskustelivat tiimiläisten vahvuuksista, heikkouksista ja odotuksista kisaa kohtaan. Myös tehtävänjakoja tehtiin aikaisessa vaiheessa.

– Ideat lähtivät kyllä heti lentoon, kun saimme tehtävänannon. Kirjasimme niitä (ideoita) ylös paljon, tutkimme museokortin nettisivuja nähdäksemme missä päin Suomea ei ole vielä valmista kierrosta rakennettuna ja keskityimme niihin. Valitsimme myös rohkeasti riskillä kohderyhmän, josta saimmekin sitten lopuksi erityismaininnan, Hanna kertoo.

Kisan edetessä työtehtäviä olivat mm. valittuun alueeseen tutustuminen, kohderyhmän tarkempi määrittely, visuaalisen ilmeen suunnittelu ja toteutus, reitin varrella sijaitsevien majoitus- ja ruokapaikkojen selvittäminen, maksuttomien nähtävyyksien ja elämyksien selvittäminen, etäisyyksien tarkistaminen, saavutettavuuden selvittäminen ja ylipäätään kaikkeen mahdolliseen taustamateriaaliin tutustuminen ja tämän kaiken niputtaminen yhdeksi kokonaisuudeksi.

Minkälaista palautetta saitte?

Tiimi sai työstään positiivista palautetta, luovuutta ja rohkeutta osattiin arvostaa.

– Olimme rohkeasti tarttuneet haastavaan kohderyhmään ja uskaltaneet ajatella laatikon ulkopuolelle. Visuaalinen ilme nuorekas, teksti oli leikittelevää ja pilkettä silmäkulmasta löytyi. Olimme paneutuneet huolella tehtävään ja taustoittaneet hyvin työmme.

Mitkä fiilikset kisasta jäi?

Vaikka työskentely hybridimallilla oli välillä haastavaa ja väsyttävää jäi tiimille kokonaisuudessaan hyvät fiilikset kisasta. Tiimiläiset kertovat kisan opettaneen paljon ja antaneen itsevarmuutta omaan tekemiseen. Kokemuksena kilpailu oli ainutlaatuinen elämys ja sitä voi suositella muille, jos mahdollisuus osallistua tulee eteen.

Erityiskiitos Ahlmanin väelle, kun saimme majoittua Ahlmanin kartanossa kilpailun ajan. Majoitus ja aamupala toivat lisää puhtia peliin, Hanna päättää.

Onnittelut Heimopäälliköille hienosta menestyksestä!

 

Kuvassa ote tiimin kisatyöstä