Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Ajankohtaista

18.9.2020

Kolmas keltainen talo

Kertomuksia elämäni keltaisista puutaloista, joista kirjoittajalinjan rakennus Seppälä on kolmas.
15.9.2020

Tuletko meille yökylään?

Majoituksemme on nyt verkkokaupassa!
Rantavesi.
15.9.2020

Oodi tomaattikeitolle ja tielle joka vie

Lapsena tomaattikeitto maistui makealta ja suolaiselta. Äiti keitti sitä Saksassa, kun leikin tyllihameisilla barbeilla, ja näin Leijonakuninkaan elokuvateatterissa. Se oli aina yhtä keinotekoisen makuista, jauheesta tehtyä keittoa, ja sen seassa oli Disneyhahmojen muotoista pastaa. Ja mummikin keitti sitä joskus Suomessa, kun ikävöin jo niin moniin koteihin, etten osannut niin pienenä edes laskea. Silloin sen punaisuus maistui kodilta ja jatkumolta.
14.9.2020

Digioppimisen asiantuntija

Haemme digioppimisen asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Ahlmanin yksi strategisista tavoitteista on vahvistaa digitaalisten oppimisympäristöjen ja alustojen käyttöä opiskelijoiden oppimisen ohjaamisessa ja osaamisen hankkimisessa ammatillisessa ja Vapaan sivistystyön koulutuksissa.
4.9.2020

Ja sitten tuli syyskuu

Kirjoitus viidennestä viikosta kirjoittajalinjalla.
Auringonkukkia aurigonlaskussa.
31.8.2020

Uusi lukuvuosi, uusvanhat kujeet

Kirjoittajalinjan lukuvuoden alkamisesta, yleisistä tunnelmista, tyytyväisyydestä ja auringonpaisteesta kliseitä unohtamatta.
27.8.2020

Ahlmanilla tapahtuu seuraavat toimenkuvamuutokset 1.9.2020

Lue lisää toimenkuvamuutoksista klikkaamalla tästä!
25.8.2020

Uusi streaming-linja perehdyttää streamaajan ja tubettajan taitoihin Ahlmanilla – Haastattelussa Aippa

Aippa streamaa pääasiassa kilpailullisia pelejä Twitchissä ja tekee myös toisinaan IRL -sisältöä, esimerkiksi kokkausvideoita tai hengailua kavereiden kanssa. Aippa pelaa pääasiassa League of Legends -peliä ja tällä hetkellä hänellä on Twitchissä seuraajia yli 11 tuhatta.
25.8.2020

Ahlmanin Neilikka-lehmä tutkimussähköä louhimassa

25.8.2020

Mukautuvan laidunnuksen ensimmäisiä kokemuksia Ahlmanin lypsykarjatilalta

24.8.2020

Kirjoittajakatras 2020-2021

Elokuun taittuessa toiselle viikolleen Ahlmanin kirjoittajalinjan vuosi alkaa.
18.8.2020

Ahlmanin toripäivä lauantaina 12.9.2020 klo 10-14

Toripäivä tulee taas ja samana päivänä vietetään Lähiruokasafaria ja Osta tilalta -päivää! Tervetuloa!
18.8.2020

Ravintola Annan brunssi lauantaina 12.9.2020 klo 10-14

Kurkkaa herkullinen brunssimenu tästä! Lisätiedot ja pöytävaraukset [email protected] tai 050 354 1787.
18.8.2020

Olemme mukana Pintxofiesta Tamperradassa 1.-5.9.2020

14.8.2020

Ravintola Anna brunssi la 15.8.2020 klo 10-14

Ravintola Annan herkullinen brunssimenu, kurkkaa tästä!
Lyhythiuksinen nainen katsoo ulos ikkunasta talossa, jossa violetit seinät.
5.8.2020

Miksi opiskelisin Ahlmanin kirjoittajalinjalla?

Lukuvuoden kestävä Ahlmanin kirjoittajalinja on elämys. Oriveden opiston perinteinen kirjoittajalinja siirtyi muiden taidelinjojen ja pelilinjojen kanssa Orivedeltä Tampereelle vuonna 2018 ja alkoi luomaan nahkaansa uudelleen. Ahlmanin sadunomainen kartanomiljöö keskellä elämää sykkivää Tamperetta tarjoaa inspiroivan ja äärimmäisen kauniin ympäristön taiteen tekemiselle.
28.7.2020

Yö Ahlmanin Kartanolla lasten kanssa

Millaista on majoittua Ahlmanin Kartanolla lasten kanssa? Lue, niin tiedät!
18.6.2020

Hyvää kesää Ahlmanilta!

Onnea valmistuneille! Ahlmanin väki toivottaa hyvää juhannusta ja ihanaa kesää videotervehdyksen merkeissä! Katso video klikkaamalla tästä.
17.6.2020

Hirviön ruumiinavaus – Sisäiset muodot ja rakenteet pelottavimmissa olennoissa OSA II: Syy

Ollako vai eikö olla - hirviö?
9.6.2020

Elämää pääpöönä – matkailunopiskelijan koronakevät

Oli perjantai ja 13. päivä maaliskuussa 2020. Toinen viikkoni kivassa koulutussopimuspaikassa ihanien työkavereiden kanssa ison yrityksen kokouspalveluissa oli takana ja odottelin jo seuraavaa maanantaiaamua, kun puhelin soi. Ei tarvinnut kuulemma enää maanantaina mennä töihin – kokoukset on peruttu, ei ole harjoittelijalle töitä, jatketaan koso-jaksoa kun tilanne sallii.
5.6.2020

Sinulle kirjoittaja,

Minä tiedän, että haluat kirjoittaa itsesi ulos itsestäsi. Haluat saavuttaa jotakin uutta. Tapailla laitojesi ääriä ja kokea kaiken. Haluat kokea sen, kuinka lähdet veneellä aamuyöstä. Airot halkovat rasvatyyntä veden pintaa. Soudat vielä senkin jälkeen, kun kätesi tuntuvat raskailta ja airot ovat hieroneet kämmeniisi jäljet. Tiedät, kuinka hankain kirkuu joka vedolla, kunnes kumarrut kastelemaan sen.
28.5.2020

Nautakarjatiloille uutta oppia Uudistava nautakarjatalous-hankkeessa

Ahlmanilla on startannut kaikille pirkanmaalaisille nautakarjatilallisille suunnattu Uudistava nautakarjatalous-hanke, jossa tarjotaan oppeja kokonaisvaltaiseen tilan hoitoon. Aiheet liittyvät esimerkiksi maan kasvukunnon parantamiseen ja hiilinielujen lisäämiseen sekä tuottajan ja eläimen hyvinvointiin. Järjestämme koulutuksia pienryhmille eri aiheiden ympärille, kaikille avoimia teemapäiviä sekä opintomatkoja.
22.5.2020

Kiitollisuudesta, ilosta ja kirjoittamisesta

Ahlmanin kirjoittajalinjan 2019-2020 haikeat ja onnelliset jäähyväiset. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, alkaakseen taas uudelleen.
15.5.2020

Tee pohjatyöt ja luota – etäoppimista tiimissä

Etäopiskeluun siirtyminen on ollut monille tiimeille ja tiimivalmentajille aikamoinen muutos. Haastattelin Minna Erkkoa, Ahlmanin ammattiopiston yrittäjyysvalmentajaa ja luonto- ja ympäristöalan tiimivalmentajaa, etsien vastausta siihen, mikä tiimiä ja tiimivalmentajaa nyt kannattelee ja vie eteenpäin?
12.5.2020

Loppu on lähellä – oletko valmis?

Minä olen. Ensi viikolla. Jos ihan tarkkoja ollaan, olen valmis keskiviikkona 20.5., jolloin Ahlmanin kirjoittajalinja päättyy ja saan käteeni todistuksen, joka jatkossa fyysisesti tulee muistuttamaan minua yhden unelman toteuttamisesta. Olen ylpeä itsestäni ja kuluneesta vuodesta!
24.4.2020

Etsitään päähenkilöä!

Ensi elokuussa kirjoitetaan jälleen uutta tarinaa Ahlmanin kirjoittajalinjan saagaan. Olisiko sinusta päähenkilöksi?
22.4.2020

Kysy opintotoimistolta chatin kautta!

Tarvitsetko apua hakemuksen tekemisessä? Kysy opintotoimistolta hakuun tai koulutuksiin liittyen Ahlmanin chatin kautta!
19.4.2020

Meillä Ahlmanilla opettajat ovat valmentajia

Meillä Ahlmanilla opettajat ovat valmentajia. Me valmennamme, ohjaamme ja kehitämme näissä itseämme jatkuvasti sekä työnantajan tukemana että omaehtoisesti, koska valmentaminen on meidän juttu!
17.4.2020

Ahlman siirtyy itsenäiseen opiskeluun ja etäopetukseen 16.3.–31.5. väliseksi ajaksi

Koronaviruksen (Covid19) aiheuttamat tartunnat ovat lisääntyneet nopeasti ja eri puolilla maata on tehty päätöksiä koulujen sulkemisesta tai etäopetukseen siirtymisestä. Suojellaksemme opiskelijoidemme ja henkilökuntamme terveyttä ja työkykyä sekä turvataksemme opetuksen jatkumisen, Ahlmanin opetus siirtyy 16.3. alkaen pääosiltaan itsenäiseen opiskeluun tai etäopetukseen.
16.4.2020

Kiinnostaisiko sinua floristilinja? -haastattelu

Haastattelin floristilinjan opiskelijoita ja he kertoivat omia ajatuksiaan floristilinjasta Ahlmanilla. Floristilinja on tosi mielenkiintoinen koulutuskokonaisuus, erityisesti jos tykkäät käsityöstä, käsillä tekemisestä, elämystuottamisesta ja luovuudesta! Pääsykokeena on haastattelu. Työharjoittelut voi suorittaa esimerkiksi kukkakaupoissa, puutarhankaupoissa tai omassa yrityksessä.
8.4.2020

Tänään laitoin yhden avioeron vireille ja tein kolme lasta

Alussa oli sana. Minä kirjoitin sen. Ja siitä sanasta syntyi virke. Minä jatkoin. Ja virkkeestä syntyi luku ja sitten toinen - ja sitten alkoi syntyä kokonainen tarina...
2.4.2020

Runoja ruutuvihosta esitys 2019 - 2020

Runoja ruutuvihosta - Ahlmanin kirjoittajalinjan 2019 - 2020 esitys näytetään ensi-iltana Ahlmanin Youtube -kanavalla klo 19 alkaen 2.4.2020.
1.4.2020

Opiskelijahaastattelu: Visuaalinen pelisuunnittelulinja

Visuaalisen pelisuunnittelulinjan opiskelija Siiri Syvänen kertoi, millaista on opiskella Ahlmanilla!
26.3.2020

Kun luet tai kirjoitat, et ole yksin

Todellisuus on usein tarua ihmeellisempää. Etätyöstä, opiskelusta, kirjoittamisesta ja kaikista mahdollisista maailmoista.
20.3.2020

Ahlmanin vapaaehtoiset opiskelijat antavat korona-apua yhteistyössä lomahallinnon kanssa

MMM, MTK ja luonnonvara-alan oppilaitokset ovat yhteistyössä vastaamassa koronariskistä mahdollisesti seuraavaan maatilojen sijaisaputarpeeseen. Ahlman osallistuu tähän ponnistukseen tekemällä yhteistyötä Pirkanmaan molempien lomituspalveluyksiköiden kanssa, jotka vastaavat viljelijöiden sijaisavun tuottamisesta myös normaalioloissa.
20.3.2020

Hyvä ahlmanilainen, asiakkaamme, ystävämme, kumppanimme

Tällä viikolla Suomi sulkee oviaan ja olemme kaikki tilanteessa, jossa emme ole olleet koskaan ennen. Hallitus on eilen todennut maamme olevan poikkeusoloissa ja sen johdosta on annettu useita merkittävästi kansalaisten elämää ja toimintaa koskevia ohjeita ja rajoituksia. Näiden tarkoituksena on vain ja ainoastaan ihmisten terveydentilasta ja hyvinvoinnista huolehtiminen sekä yhteiskunnan toimintakyvyn turvaaminen.
20.3.2020

Elämää elävänä meeminä

Etäopetuksen ihanuudesta ja hurjuudesta. Olkoon huumori loppumaton voimavaramme!
18.3.2020

Uhka ehdottomasti, mutta myös mahdollisuus

Ajatuksia etäopetuksen alkamisesta ja kirjoittajalinjan toiminnasta poikkeustilanteessa.
2.3.2020

Klinikkaeläintenhoidon ammattillinen opettaja

Klinikkaeläintenhoidon opettajan opetustyö muodostuu Eläintenhoidon ammattitutkinnon, klinikkaeläintenhoitamisen sekä Maatalousalan perustutkinnon, eläintenhoitaja, pieneläinhoitamisen opiskelijoiden oppimisen ohjaamisesta ja opetuksesta. Työskentelet osana Eläintenhoito ja hyvinvointitiimiä, kehittäen eläintenhoidon koulutuksia yhteistyössä tiimin ja työparisi kanssa.
Valkoisia kukkia puualustaa vasten.
17.2.2020

Miksi kirjoitan?

Miksi kirjoittaminen on niin tärkeää minulle? Mitä uutta kirjoittaminen on minulle antanut ja opettanut?
13.2.2020

Opopäivä Ahlmanilla

Suomessa oli valtakunnalliset Opopäivät 6.2. - 8.2.2020. Tämä tapahtuma on ohjausalan ammattilaisten vuosittainen koulutustapahtuma.
12.2.2020

Hirviön Anatomia – OSA I: Pelko

Sisäiset muodot ja rakenteet pelottavimmissa olennoissa OSA I: Pelko
7.2.2020

Matkailualan opiskelijan terveiset

Olen Ahlmanin matkailualan toisen vuoden opiskelija Alena. Tällä hetkellä teen matkailupalvelujen markkinointiviestinnän osatutkintoa Ahlmanilla. Haluaisin tutustuttaa uudet hakijat ja opiskelijat Ahlmanin koulutuksiin!
24.1.2020

Reformin jälkeistä aikaa - Tiimioppiminen edistää opiskelijoidemme tärkeiden työelämätaitojen kehittymistä

Työelämälähtöisyys ja osaamisperusteisuus olivat jo vuosien 2009 - 2010 ja 2015 valtakunnallisten ammatillisen koulutuksen tutkinnon perusteiden keskeisimpiä tavoitteita. Lisäksi tavoitteena oli opetuksen painopisteen muuttaminen oppiainejakoisuudesta työelämän toimintakokonaisuuksiin niin, että opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan mahdollistaen yksilölliset opintopolut.
17.1.2020

Ahlmanin länsisuomenkarjan maitotuotos ylitti 8000 kiloa viime vuonna

Ahlmanin länsisuomenkarjan lehmät saavuttivat ensimmäistä kertaa vuonna 2019 8000 kg:n vuosituotoksen. Tarkka tulos on 8065 kiloa maitoa, joka on noin tuhat kiloa parempi verrattuna koko maan tuotosseurannassa mukana oleviin länsisuomenkarjan lehmiin. Parannusta edelliseen vuoteen on 130 kiloa.
20.12.2019

Välivuosi työelämästä

Ensimmäinen lukukausi Ahlmanin kirjoittajalinjalla alkaa olla ohitse. Kevät ei vielä hahmotu mietteissä; sen sijaan mieli tapailee taakse päin elokuun lämpimiin päiviin, syksyyn ja ensimmäisiin valkoisiin talvipäiviin.
Vanhojen kirjoja.
26.10.2019

Ilman hauskaakin voi olla Piinaa

Maailmasi on täynnä tarinoita ja ne voivat ottaa monia muotoja. Kirjoittajalinjan yksi Stephen King -fani syventyi lokakuussa teokseen, jossa kirjailija joutuu pulaan.
24.10.2019

Nuorison Orkesterikurssi ja Sinfoniaorkesteri Vivo yhdistävät voimansa

Ahlman, Pirkanmaan musiikkiopisto, Tampereen konservatorio, Tampereen ammattikorkeakoulu, valtakunnallinen nuorten Sinfoniaorkesteri Vivo sekä Tampere-talo rakentavat laajapohjaista yhteistyötä vuoden 2020 kesäkuun alkuun.
11.10.2019

Orivedelle perustettu kulttuuriosuuskunta ostaa Oriveden Opiston kiinteistön

Orivedelle perustettu kulttuuriosuuskunta on tehnyt tarjouksen Oriveden Opiston kiinteistön ostamisesta ja kiinteistöt omistavan Kiinteistöosakeyhtiö Oriveden Koulutie 5 koko osakekannan omistava Ahlmanin koulun Säätiö on tarjouksen hyväksynyt. Kauppa pyritään toteuttamaan heti, kun Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt perustetun osuuskunnan.
10.10.2019

Ahlman ja Olo Group aloittavat yhdessä uuden Huippukokki-koulutusohjelman

Ravintola-alaa jo pitkään piinannut koulutuspaikkojen vajaa täyttyminen ja valmistuneiden haluttomuus alan töihin sai Olo Groupin ryhtymään tuumasta toimeen. Keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä on pidempään peräänkuuluttanut ravintola-alan koulutuksen muutoksen perään.
7.10.2019

Lokakuun kirjoittamisen sävyt

Syksy on saavuttanut lokakuun. Kalenterista huomaan, että kirjoittajalinjan kahdeksas viikko on aloittanut sivunsa kirjoittamisen. Katson kirjahyllyssäni kasvavaa materiaalipinoa ja aivoihini kertynyttä tietopaljoutta.
27.9.2019

Kirjoittamista keltaisessa talossa

Millaista on opiskella kirjoittaja linjalla Ahlmanin Oriveden opistossa? Ensimmäisten kuukausien kuulumisia kirjoittamisen opiskelijalta.
20.9.2019

Lupa kirjoittaa! Nyt on mun vuoro

Ahlmanin kirjoittajalinjan uuden blogin ensimmäinen julkaisu sisältää ajatuksia kirjoittamisesta. Se kertoo, kuinka syksy on lähtenyt käyntiin kirjoittajalinjalla ja mikä on blogin tarkoitus.
Palvelutyöntekijä
20.9.2019

Palvelutyöntekijä

Haemme vuorotteluvapaan sijaiseksi ko. ehdot täyttävää palvelutyöntekijää Ahlmanin siivouspalveluun 2.1. – 28.6.2020. Siivouspalveluiden tavoitteena on luoda puhdas ja turvallinen oppilaitosympäristö sen kaikille käyttäjille.
20.9.2019

Artesaaniruoan 2019 SM-kilpailussa Ahlmanin piimä ylsi hopealle ja Kartanon Grillijuusto nappasi kultaa!

Artesaaniruoka SM 2019 on tuotekilpailu, joka on suunnattu kaikille Pohjoismaiden ja Baltian maiden elintarviketuotteita valmistaville yrityksille, jotka käyttävät paikallisia raaka-aineita, eivätkä sisällytä tuotteisiinsa säilöntäaineita, väriaineita tai synteettisiä aromeja.
27.8.2019

Esport Test Toolkit - kilpapelaajan testityökalu on kehitetty Ahlmanilla!

Esport Test Toolkit (ETT) on kilpapelaajan testityökalu. Testityökalu sisältää kymmenen erilaista ohjelmistotestiä, jotka soveltuvat kilpapelaajan kehityksen seurantaan. Testityökalulla voidaan mitata pelaajan audiovisuaalista reaktiokykyä, muistia sekä kognitiivisia ominaisuuksia.
Lihaa paistumassa nuotiolla paistinpannulla.
20.6.2019

ELY-keskukselta merkittävä panostus maakunnan kehittämiseen!

Ahlman on saanut Pirkanmaan ELY-keskukselta sataprosenttisen rahoituksen Maaseudun kehittämisohjelmasta ”Parasta Pirkanmaalta” Ruokasektorin ja rajapintojen koordinaatio -hankkeeseen. ParPi-hanke edistää Pirkanmaan kehittämistoimintaa kokonaisuutena ja nostaa maakunnan ruokasektorin ja ruokamatkailun uudelle tasolle.
Nainen vastaanottotiskin takana katsomassa tietokoneen näyttöä.
20.6.2019

Ahlmanilla parasta oli aidosti henkilökohtainen opintopolku, se oli syy miksi valitsin koulun.

Ahlmanin matkailualalta 2019 huhtikuussa valmistunut Heli Nousiainen työskentelee parhaillaan museokeskus Vapriikissa asiakaspalvelussa. Alun perin Heli opiskeli arkeologiaa ja valmistui filosofian maisteriksi vuonna 2011. Myöhemmin hän aloitti kesällä 2017 matkailualan opiskelun Ahlmanilla.
19.6.2019

Ahlman tarjoaa Oriveden opiston kiinteistöjä kaupungille yhdellä eurolla

Ahlmanin koulun Säätiö on tehnyt Oriveden kaupungille tarjouksen, jonka mukaan kaupunki voi ostaa Oriveden Opiston kiinteistökokonaisuuden yhden euron kauppahintaa vastaan.
29.5.2019

Ahlmanin suomenkarjahiehot kesätöihin Peltolammin Rukkamäkeen

Peltolammilla, Rukkamäenpuistolla arvoniityllä jatketaan tänä kesänä laidunnusta Ahlmanin neljän suomenkarjan hiehon voimin. Nuoret naudat vietiin kesälaitumelleen tänään keskiviikkona 29.5.
Mies ojentaa kamerella vihreitä lehtiä.
6.5.2019

Ahlmanin ravintola-alan opiskelijoiden suunnittelemalla ja toteuttamalla kevätbrunssilla maistellaan luonnon omia villiyrttejä!

Lauantaina 25.5.2019 Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston ravintola Annan kevätbrunssilla tarjoillaan lähiruokaa, kun ravintola-alan opiskelijoiden Teemu Höllin ja Sergei Voloshchukin lähiympäristöstä sekä puutarhasta keräämät yritit maustavat tarjolla olevia ruokia. Mauissa pääsee tutustumaan muun muassa kevään ja kesän ensimmäisinä kukkiviin kasveihin sekä  kuivattuihin yrtteihin.
Lehmä, jolle on muokattu kuvanmuokkausohjelmalla seepran raidat.
1.4.2019

Suomenkarjan harvinainen väriyhdistelmä löytyi Teiskosta!

Ahlmanin geenipankkikarjaan saatiin harvinainen ja mittaamattoman arvokas lisäys, kun kadoksissa ollut sukulinja löytyi pieneltä Ylä-Leveen tilalta Tampereen Teiskosta maanantaina.
Neljä miestä keskustelemassa ringissä.
2.2.2019

Ahlman Games -verkkosivut on nyt julkaistu!

Pelialojen opettajien ja valmentajien rakentama Ahlman Games -verkkosivut on nyt julkaistu. Verkkosivuilta löydät tietoa pelialan koulutuslinjoista sekä tarkempaa tietoa peliprojekteista. Lisäksi verkkosivuilta löydät tarkempaa tietoa harjoittelutilan varaamisesta.
14.11.2018

Tampereelle merkittävä e-urheilun kilpailu-, harrastus- ja koulutusympäristö

Varalan Urheiluopisto, Ahlmanin Ammatti- ja Aikuisopisto ja Tampereen kaupunki ovat luomassa yhteistyössä seurojen, Classic, Tampereen Pyrintö, Manse PP ja Tampereen NMKY, kanssa ensimmäisen e-urheilun toimintamallin.
27.8.2018

Kesäkurssit 2018 asiakaspalautteet

Nainen piirtämässä lyijykynillä vihkoon.
1.8.2018

Oriveden Opiston ja Ahlmanin yhdistyminen tuottaa tulosta – opiskelijoita ennätysmäärä

Oriveden opiston opetuksen siirtyminen Ahlmanin kampukselle Tampereelle on tuonut opiston kulttuuri- ja pelialan linjoille ennätysmäärän hakijoita. Ahlmanin säätiön hallitustyötä vahvistamaan on nimitetty komediateatterin johtaja Panu Rapia.
Henkilöt kuuntelemassa istuen, kun nainen puhuu heidän edessään.
18.5.2018

Ovi taideopetuksen tulevaisuuteen avattiin Ahlmanin ainutlaatuisissa kuvataidetiloissa!

Oriveden Opisto Goes Ahlman -kutsuvierastilaisuus järjestettiin kampuksen konehalliin saneeratussa kuvataiteen opetustilassa, Ateljee Värinässä, jota on mittavan satsauksen ja ainutlaatuisen maalaismiljöön takia tituleerattu jopa maan parhaaksi.
Nainen laulaa lavalla.
18.5.2018

Oriveden Opiston musiikkilinja siirtyy Tampereelle

Syksyllä Ahlmanin kampuksella aloittavalla musiikkilinjalla on pitkä ja kunniakas perinne musiikin korkealuokkaisena kouluttajana. Syksyllä 40 vuotta täyttävän linjan muutto Tampereelle mahdollistaa monipuolisen yhteistyön alueen muiden musiikkioppilaitosten kanssa.
Nainen tarjoilemassa ruokaa pöydässä istuville asiakkaille.
30.4.2018

Ahlmanilla kokiksi opiskelevat työllistyvät hyvin!

Ahlmanin kokkikoulutus on aina henkilökohtaista – oma opintopolku laaditaan niin aloittelijalle kuin opiskelijalle, jolla on jo kokemusta muttei tutkintoa. Opiskelun ja työn yhdistäminen onnistuu helposti.
26.4.2018

Ahlmanin viheralan vastuuvalmentaja Susanna Koivusalo on Taitaja 2018, Viherrakentaminen-lajin, lajivastaavana

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, Taitaja 2018 järjestetään14.-17.5.2018 Tampereella. Taitaja-kilpailu on virallinen ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailu. Susannan voisi sanoa olevan jo konkari lajivastaavana, eli hän toimii nyt toista kertaa lajivastaavana viherrakentamisen lajissa. Edellisen kerran kilpailujen ollessa Tampereella vuonna 2006, Susanna oli myös lajivastaava. Lisäksi Susanna on toiminut Taitaja-kilpailuissa niin tuomarina kuin valmentajanakin. Viheralan opiskelijamme ovat mukana kilpailun järjestelyissä, toimihenkilöinä sekä koulutusalan esittelijöinä.
Eri värisiä maaleja valkoisella alustalla.
11.4.2018

Suomenkielinen kuvataideopetus palaa Tampereelle Oriveden Opiston myötä

Oriveden Opiston maineikas taide- ja pelialan koulutus alkaa elokuussa Tampereella. Ahlmanin kampus tarjoaa muhevan kasvualustan luovalle ajattelulle ja asioiden tekemiselle uudella tavalla.
10.4.2018

Uudistunut retkiruokaopas houkuttelee luontoon syömään - ohjeilla pärjää myös aloittelija

Partiolaisten retkiruokaoppaan uudistunut versio antaa eväät lähteä ulos nauttimaan yhteisistä ruokahetkistä ja opastaa retkeilijää kestäviin valintoihin. Ahlmanin sekä partiolippukunta Vesilahden Valkohäntien yhteistyössä päivittämän oppaan retkiruokailuvinkit ja reseptit löytyvät jatkossa retkeilijöiden suosimalta Metsähallituksen Luontoon.fi-sivustolta.
15.3.2018

Ahlmanin suomenkarjan elävä geenipankki täyttää 10 vuotta

Ahlmanin pääasiassa länsisuomenkarjasta koostuva geenipankkikarja on auttanut eläintenhoidon opetuksessa ja tuottanut huippulaadukasta raaka-ainetta Ahlmanin oman meijerin ja ravintolan tarpeisiin jo 10 vuotta Tampereella. Geneettisesti arvokas karja tuo elävän maaseudun kaupunkiin laiduntamalla kesäisin tiiviin asuinalueen tuntumassa vain viisi kilometriä Tampereen keskustasta.
26.2.2018

Ahlman mukaan Pirkanmaan matkailun kehittämiseen

Ahlman on mukana kehittämässä Pirkanmaan matkailuyrittäjien verkostoa. Helmikuussa aloittaneessa hankkeessa verkostoidaan yrittäjiä ja haetaan yhtenäisyyttä sekä näkyvyyttä kotimaan markkinoille. Tiistaina 20.2. järjestettiin Pirkkalan Rantaniityn Juhlatalossa Pure Pirkanmaa - Yritykset edellä -kehittämishankkeen aloitustilaisuus. Tilaisuuteen osallistui matkailualan yrityksiä ympäri Pirkanmaata.
9.2.2018

Ahlman brändää suomenkarjan

10.10.2017

Urakkasopimukset allekirjoitettu

Ahlman valmistautuu Oriveden Opiston siirtymiseen Tampereelle keväällä 2018. Kuvataiteen ja luonnonvara-alan opetustilojen remonttien urakkasopimukset allekirjoitettiin ti 10.10. Pääurakoitsijana toimii Tampereen Tasorakennus Oy.
Henkilön kädet tietokoneen näppäimistöllä.
14.8.2017

Jos joku opiskelu on kannattanut, niin Ahlmanin visuaalinen pelisuunnittelu

Ahlmanin visuaalisen pelisuunnittelun linjalla oppii tekemään peligrafiikkaa. Vuoden aikana voi testata omaa motivaatiota, selvitellä alan vaatimuksia, hankkia osaamista jatko-opiskeluun tai vain viettää vuoden harrastukselle omistautuen. Ryhmähenki on huikea ja yhteistyö muiden linjojen kanssa vie peliprojektit uudelle tasolle.
Henkilö pelaa tietokonepeliä kuulokkeet päässä.
14.8.2017

Ahlmanin peliteknologiakoulutuksen avulla olisin voinut skipata monta koulutusvuotta

Ahlmanin peliteknologiakoulutus saa opiskelijoilta kehuja tasokkaasta opetuksesta, joustavuudesta ja tekemällä oppimisesta. Vastuukouluttaja puolestaan toivoo, että olisi itse saanut käydä saman linjan.
Mies pelaa tietokonepeliä kuulokkeet päässä.
14.8.2017

Ahlmanin eSport-koulutuksessa voi keskittyä oman unelmansa tavoitteluun

Ahlmanin eSport-koulutuksessa voi kehittää itseään kilpapelaajana, omistautua treenaamiselle ja oppia, mitä menestyminen vaatii pelitaitojen lisäksi. Vierailevina valmentajina on alan kotimainen kerma. Viime vuoden opiskelijoille linja avasi ovet seuratasolle.
Eri värisiä maaleja valkoisella alustalla.
14.8.2017

Ahlmanin kuvataidelinjalla juuri sinä ja sinun taiteesi ovat tärkeimmät jutut

Ahlmanin kuvataidelinjalla opiskelijat voivat kehittää kuvallista osaamistaan ammattimaisesti, testata omaa motivaatiotaan, tehdä suunnitelmallista työtä kohti jatko-opintoja tai vain antautua täysin rakkaalle harrastukselle. Opettajat saavat usein kuulla saman palautteen: "Tämä oli elämäni paras vuosi".
Kaksi miestä soittaa kitaraa.
14.8.2017

Ahlmanin musiikkilinjalle hakeminen oli paras päätökseni kymmeneen vuoteen!

Ahlmanin musiikkilinja on vuoden mittainen syväsukellus musiikin maailmaan. Intohimoisille harrastajille se tarjoaa unohtumattoman kokemuksen ja muusikon ammatista haaveileville tuhdit eväät jatkopaikan nappaamiseen. Opiskelijat palaavat vielä vuosien päästä kiittelemään elämänsä parhaasta vuodesta.
Leikkokukkia, taustalla kaksi naista.
14.8.2017

Ahlmanin floristi-koulutus on tiimioppimista: ”Kukkien luova yhdistely ja eri sidontatyylien oppiminen yhdessä muiden kanssa koukuttaa”

Floristi on kukkakaupan ammattilainen, joka tuntee kukkakauppa-alan yrityksen erikoistuotteet ja palvelut. Ahlmanin floristikoulutus korostaa sidontataitojen ohella asiakaspalvelutaitoja ja markkinointia.
Nainen, jolla on ruskea esiliina pitelee maljakkoa, jossa punaisia tulppaaneita käsissään.
14.8.2017

Ahlmanin puutarhurikoulutus on monipuolinen, yksilöllinen ja joustava!

Ahlmanin puutarha-alan koulutus ulottuu viherrakentamisesta kukkasidontaan. Kukka- ja puutarhakaupan osaamisalan opiskelijat kulkevat omia, yksilöllisiä opintopolkujaan, mutta ylistävät samoja asioita: tekemällä ja toisilta oppimista sekä Ahlmanin henkeä ja pihapiiriä.
Neljä naista seisoo työhaalarit päällä nurmikolla.
14.8.2017

Ahlmanin puutarhurikoulutuksessa on ihan uusi lähestymistapa opiskeluun

Ahlmanilla voi kouluttautua monipuoliseksi viheralan ammattilaiseksi. Opiskelijat valmistuvat puutarhureiksi, jotka osaavat suunnitella, rakentaa ja hoitaa hienoja pihoja. Opiskelijat kehuvat yhtä lailla koulun asennetta ja ilmapiiriä kuin sen upeaa pihapiiriä ja harjoittelumahdollisuuksia.
Nainen kyykistynyt lehmän viereen, joka on kiinni parresssa.
14.8.2017

Ahlmanin eläintenhoitajakoulutuksessa me opitaan tekemällä, ihan paras tapa!

Uskomaton sijainti, mahtavia ihmisiä, paljon eläimiä ja teorian opettelua käytännön kautta – siinä neljä asiaa, joita hehkuttavat niin Ahlmanin eläintenhoitajaopiskelijat kuin koulutuksen vastuuvalmentajat. Työpaikalla tapahtuvilla oppimisjaksoilla voi selvittää, millaista uraa kohti omia opintoja kannattaa suunnata.
Tarjoilia poseeraa aromilasit kädessään.
14.8.2017

Meitä Ahlmanin tarjoilijaopiskelijoita todella kuunnellaan ja kannustetaan eteenpäin!

Ahlmanilla tarjoilijaksi opiskeleva saa määritellä opintopolkunsa omien unelmiensa mukaiseksi. Räätälöity koulutus, tasokas Ravintola Anna, omistautuneet vastuuvalmentajat ja opintojen suorittaminen myös töissä mahdollistavat valmistumisen asiakaspalvelun halutuksi ammattilaiseksi.
20.9.2016

Ahlmanin koulun säätiön hallitus on päättänyt keskittää ammatillisen ja vapaan sivistystyön Tampereen kampukselle.

Ahlmanin koulun Säätiön hallitus on kokouksessaan 19.9. päättänyt keskittää Säätiön ammatillisen ja vapaan sivistystyön opetustoiminnan Tampereen kampukselle syksyyn 2018 mennessä. Päätöksen taustalla ovat koulutukseen kohdistuvat rahoitusleikkaukset sekä niistä seuraava tarve tehostaa toimintaa ja leikata kustannuksia. Ratkaisun tavoitteena on mahdollistaa opetustoiminnan jatkuminen aiemmassa laajuudessaan ja turvata henkilöstön työpaikat.