Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Miljöö ja rakennukset

Ahlmanin pihapiiri on vertaansa vailla. Vanhat rakennukset, rehevät laitumet ja maalaismainen atmosfääri hurmaavat persoonallisuudellaan. 1800-luvun ylväs riihirakennus valvoo edelleen pihapiiriä, ja puutarhassa kukkivat samat kirpeät omenapuut kuin 100 vuotta sitten.

 


Luokseen kutsuvassa omenapuutarhassa on hyvä purkaa päivän ajatuksia. Tuoksut, värit ja rauhallinen ympäristö virkistävät mieltä. Laajan puutarhan tuotteet mahdollistivat aikoinaan emäntäkoululle omavaraistaloudessa elämisen, ja vielä nykyäänkin teemme Ahlmanin omenahillot oman puutarhan antimista. Puutarhan takaosassa olevalla grillikodalla voi nauttia omia eväitään isommallakin porukalla.

 


Kesällä 2014 Ahlmanin pihapiiriin valmistui perinnepiha, joka on kaikille avoin perinnekasvien ja pirkanmaalaisen puutarhakulttuurin näytealue. Esteettömäksi rakennetussa perinnepihassa myös liikuntarajoitteiset vierailijat pääsevät nauttimaan viehättävästä pihasta ja muistoja herättävistä tuoksuista.

Perinnepihan yhteydessä on ulkoluokka, jonka vuokrausta voit tiedustella Kartanon vastaanotosta. Ahlmanin laaja piha-alue tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille ja soveltuu monenlaiseen tekemiseen ja olemiseen. Alueella on runsaasti ilmaista pysäköintitilaa.

Pysy ajantasalla ja tilaa Sinua kiinnostava uutiskirje!

Uutiskirje