Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

TOPIAS

Työssäoppimisen kehittämishanke Pirkanmaan toisen asteen koulutuksen järjestäjille.
Projektin tavoitteena oli tiiviissä yhteistyössä Pirkanmaan työ- ja elinkeinoelämän kanssa yhtenäistää Pirkanmaan toisen asteen oppilaitosten työssäoppimisen käytänteet sekä kehittää projektiin osallistuvien koulutuksen järjestäjien hyvät käytänteet yhteisiksi toimintamalleiksi työssäoppimisessa.

Projekti tarjosi pirkanmaalaisille koulutuksen järjestäjille loistavan mahdollisuuden verkostoitua keskenään. Tavoitteina oli myös erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden tarpeiden ja vaatimusten huomioiminen työssäoppimisen järjestelyissä. Lisäksi tavoitteena oli lisätä pk-yritysten tietoisuutta työssäoppimisen työturvallisuudesta ja työssäoppimispaikkojen määrällinen lisääminen pk-yrityksissä.

Projektin keskeiset toimenpiteet olivat:

  • Työpaikkaohjaajakoulutus (OPH 2 ov)
  • Työpaikkaohjaajakoulutuksen kouluttajavalmennus (1 ov)
  • Pirkanmaan koulutuksenjärjestäjien ja työ-ja elinkeinoelämän verkottuminen
  • Pienten ja keskisuurten yritysten työssäoppimisen työturvallisuuden kehittäminen ja pk-yritysten määrän lisääminen työssäoppimispaikkoina
  • Erityistä tukea tarvitsevien huomioiminen työssäoppimisessa

Projektia hallinnoi Tampereen ammattiopisto ja kumppaneina olivat Pirkanmaan ammattiopisto, Mäntän seudun ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, Sastamalan koulutuskuntayhtymä, Ahlmanin ammattiopisto ja Tampereen Talouskouluyhdistys ry.
Topias-projekti oli Länsi-Suomen lääninhallituksen rahoittama ESR-hanke. Projekti alkoi 1.5.2008 ja päättyi 31.12.2011.

Pysy ajantasalla ja tilaa Sinua kiinnostava uutiskirje!

 

Uutiskirje