Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

HOPE YTY

HOPE YTY-hanke 10.2-2014 – 31.12.2015, Rahoittajana Opetusministeriö

HOPE YTY -hanke oli 15 koulutuksen järjestäjän verkostohanke, jota koordinoi Sastamalan koulutuskuntayhtymä. Hankkeessa luotii uusia yksilöllistä työssäoppimispaikkoja ammatilliselle toiselle asteelle. Hankkeen jälkeen osallistuneilla opettajilla oli paremmat valmiudet toimia yrittäjyyskasvatusvalmentajina eli he auttavat opiskelijoita kasvamaan ja kehittymään yrittäjinä.

HOPE –hankkeen ytimessä olivat yrittäjyyttä synnyttävät tiimioppimisen menetelmät, joiden avulla koulutetaan opiskelijoita tiimityöskentelyyn, yhdessä oppimiseen, yhteisöllisyyteen ja yrittäjyyteen. Tiimioppimisen menetelmiä on kehitetty Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrittäjyyden erikoisyksikössä Tiimiakatemiassa. Menetelmien käyttö ammatillisella toisella asteella on sovellutus näistä menetelmistä. HOPE YTY –hankkeessa siirrettiin ja kehitettiin yrittäjyyttä synnyttäviä menetelmiä ammatillisen toisen asteen oppilaitoksiin työssäoppimisen laajentamiseksi ja uudenlaiseksi pedagogiseksi malliksi.

Toimenpiteet hankkeen aikana:

  • Opettajien pitkä pedagoginen valmennus – opettajien koulutus yrittäjyyskasvattajiksi ja tiimioppimisen pedagogiikan osaajiksi
  • TOY-työssäoppiminen omassa yrityksessä – Käyttöönottovalmennus – ohjelma, jossa otetaan käyttöön TOY-malli
  • YTY-yrittäjyyttä ja työssäoppimista yhdessä -leiri – ohjelma, jossa kehitetään yrittäjyyden oppimisympäristöjä.

Pysy ajantasalla ja tilaa Sinua kiinnostava uutiskirje!

 

Uutiskirje