Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Erasmus+ – Liikkuvuushanke

Erasmus+ – Liikkuvuushanke 2019-1-FI01-KA102-060403/Cross cultural and professional skills III

Ahlmanilla on käynnissä Erasmus+ -vaihto-ohjelma 1.6.2019-31.5.2022. Hankeen apuraha antaa
opiskelijoille, vastuuvalmentajille ja Ahlmanin työelämäkumppaneille hienon mahdollisuuden
kehittää ulkomailla omaa ammatillista osaamistaan, verkostoitua ja hankkia kansainvälisyysosaamista, jota tarvitaan tämän päivän kansainvälistyvässä työelämässä yhä enemmän.

Opiskelijoiden ulkomaan liikkuvuudet toteutetaan Ahlmanin pedagogisen tiimimallin mukaisesti
kansainvälisinä projekteina.

Erasmus+ 2019-2022 -ohjelma mahdollistaa 60 opiskelijan ja yhteensä 16 opettajan/asiantuntijan liikkuvuudet.

Ahlmanille vastaanotetaan myös partnerioppilaitostemme opiskelijoita, opettajia ja yrityselämän
edustajia ja muita asiantuntijoita.

 

Kuluvan kauden alakohtaiset Erasmus+ -partnerit ovat:

Ravintola- ja catering-ala:

Maatalous ja Puutarha-ala (viherrakentajat):

Maatalous- ja puutarha-ala (floristit, kukka- ja puutarhakauppa):

Matkailuala:

Matkailu- ja ravintola-ala sekä luonto- ja ympäristöala:

 

Lisätietoja hankkeesta:
Raija Ilmasti, vastuuvalmentaja/matkailuala, Erasmus+ -koordinaattori

[email protected] +358 43 824 2778

 

Rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta

Erasmus+ hankkeiden aikana on tehty yhteistyötä alla olevien yritysten ja organisaatioiden kanssa:

MATKAILUALA

ArteconNoi https://www.arteconnoi.it/ Yritys tarjoaa mm. kaupunki-, luonto ja kulttuuriopastuksia. Kaksi ArteconNoi yrittäjää on ollut Ahlmanilla Erasmus+ jaksolla keväällä 2019.

Alla mainittuja yrityksiä esiintyy Ciao Italia -videolla. Video löytyy täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=E9TfiwfJPq0

NOVOTEL BRESCIA 2, Berscia https://www.accorhotels.com/gb/hotel-A0Z4-novotel-brescia-2/index.shtml

SPLENDIDO BAY LUXORY RESORT, Padenghe sul Gardassa https://www.splendidobay.com/

AC HOTEL BRESCIA/MARRIOTT, Brescia https://www.marriott.it/hotels/travel/vbsbr-ac-hotel-brescia/

UFFICIO UNICO DEL TURISMO, Tignale Lago di Garda
http://www.tignale.org/lagodigarda/lufficio-del-turismo.html

HOTEL GALLO, Tignale https://www.hotelgallo.com/tignale/service.html

HOTEL PICCOLA VELA, Descenzano del Garda https://www.piccolavela.it/

LUONTOALA

Parco Oglio Nord, sede di Torre Pallavicina/Italia https://www.parcooglionord.it/

Riserva naturale Torbiere del Sebino, Iseo/Italia
http://www.torbieresebino.it/?lang=en

Agriturismo Forest, Iseo/Italia http://www.agriturismoforest.com/

AIGAE, Associazione Italina Guide Ambientali Escursionistiche, sezione Veneto/Italia
https://www.escursionismo.it/aigae-i-corsi-in-presenza-e-ripartito-il-corso-
professionalizzante-per-guide-ambientali-escursionistiche-a-chioggia/

Università della Montagna, sede distaccata dell’Università di Milano/Italia, reserch tema Unimont
https://www.unimontagna.it/

RAVINTOLA-ALA

La cuisine d’Hervé, Moulins/Ranska https://www.lacuisinedherve.fr/

Le Grand Cafè Moulins/Ranska https://www.allier-auvergne tourisme.com/brasserie/restaurant-traditionnel/moulins/brasserie-le-grand-cafe/876653

Hôtel reastaurant du Parc, Moulins/Ranska https://www.facebook.com/hotel.moulins/

Restaurant La Petite Auberge, Moulins/Ranska https://www.restaurant-la-petite-auberge.net/

La Dolce Vita, Moulins/Ranska https://www.facebook.com/La-dolce-vita-916975101698688/

Syksyllä 2019 Suomi menua valmistelemassa Ahlmanin Pasi Lassila ja Ranskaan lähtevät ravintola-alan opiskelijat sekä keittiömestari Ilkka Isotalo Ravintola C:stä.
https://kohokohdat.fi/tampere/suomi-menu-menu-ranskaan-ahlmanin-pasi-lassila-ja-cn-ilkka-isotalo/

Syksyllä 2021 matkailualan opiskelijoiden Ciao Italia! -ryhmä pääsee oppimaan matkailualaa Pohjois-Italiaan Brescian, Iseo-järven ja Garda-järven seuduille hotelleihin, matkatoimistoihin, viinitiloille, ohjelmapalveluihin ja maaseutumatkailutiloille. Tällä videolla italialaiset toivottavat Ahlmanin opiskelijat tervetulleiksi:
https://www.youtube.com/watch?v=E9TfiwfJPq0

Rössypotulla kulinarismin mekkaan:
https://aromilehti.fi/artikkelit/rossypotulla-kulinarismin-mekkaan/

Échange entre le lycée Jean-Monnet un lycée scandinave:
https://www.lamontagne.fr/yzeure-03400/actualites/echange-entre-le-lycee-jean-monnet-un-lycee-scandinave_12343292/

Ranskasta löytyy muutakin hyvää, kuin sipulikeittoa:
https://www.oph.fi/fi/uutiset/2017/ranskasta-loytyy-muutakin-hyvaa-kuin-sipulikeittoa

Des Finlandais en visite au lycée Jean Monnet:
https://www.lamontagne.fr/yzeure-03400/actualites/des-finlandais-en-visite-au-lycee-jean-monnet_11658587/

Moulins Expo 2018:
http://moulins2018.expotv.fr/article94/hervecourtaisfbclid=IwAR0Rm3UNWNLFnTn5WFiOPSY5zc-KRWE7M8O0zuPrznvdrBKZBFJyJsVmIT8#video

Moulins Expo 2018: https://www.facebook.com/1525022317/videos/pcb.559913614358583/10215735327845922/

Lycee Jean Monnet
https://www.facebook.com/groups/159268551089760/permalink/382861355397144

”Mukaani tarttui paljon uusia ideoita.”

”Kaikki järjestyy.”

”Opin oma-aloitteisuutta.”

”Käteen jäi valtava määrä uusia kokemuksia ja myös kova usko omaan pärjäämiseen.”

”Minulle jäi liikkuvuusjaksosta unohtumattomia muistoja sekä koululta, että työpaikalta.”

”Lähtisin uudelleen.”

”Voisin muuttaa ulkomaille.”

”Opin itsestäni ja ammattiosaamisestani.”

”Paikalliset opettajat ja yhteyshenkilöt olivat avuliaita.”

”Olen hyvin onnellinen, että lähdin tälle reissulle.”

”Hyvin opettavainen jakso.”

”Koko reissusta jäi käteen unohtumaton kokemus, hyvät valmiudet mahdollisiin töihin ulkomailla sekä hyvät verkostot.”

”En kadu.”

Pysy ajantasalla ja tilaa Sinua kiinnostava uutiskirje!

 

Uutiskirje