Skip to content
Ammatillista koulutusta, taideaineita, pelilinjoja, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, Tampereen keskustan kupeessa.

Tietoa Ahlmanista

Rakennamme Ahlmanin Tietoa -osiota parhaillaan – avaamme uudistuneet tiedot 2021 syksyn aikana.

 

Ahlman tarjoaa ammatillista koulutusta, taideaineita, pelikoulutusta ja -valmennusta, lähiruokaa sekä kokous- ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Visiomme mukaisesti tavoitteenamme on rakentaa Ahlmanista luovuuden, rohkeuden, taidon ja yrittäjyyden osaamispuisto.

Valmennamme ruokaketjun ammattilaisia, kuten maatalousyrittäjiä, eläintenhoitajia, kokkeja ja tarjoilijoita, matkailun moniosaajia laajasti kaupungeista erämaihin sekä elämyksiä tuottavia floristeja, muusikoita, pelikehittäjiä, kuvataiteilijoita, kirjoittajia ja puutarhojen rakentajia. Tarjoamme myös Suomen tasokkaimman Esport valmentautumislinjan.

Ahlmanilla opitaan tekemällä ja tekemiselle on rakennettu toimivat ympäristöt, joissa päivittäin kohdataan ihan oikeita asiakkaita todellisissa asiakaspalvelutilanteissa. Tuotamme elämyksiä kaikille aisteille – makuja, musiikkia, mielikuvia, silmäniloa, tunteita ja tunnelmaa.

 


 

Elämyspuistossamme asustaa 41 suomenkarjan geenipankkilehmää, joiden maidosta Tilameijerimme jalostaa huippulaatuisia juustoja, jogurtteja, piimää ja muita herkkuja. Ahlmanin Tilameijerin tuotteita voi ostaa lähiruokaa ja oman leipomomme tuotteita tarjoavasta Tilapuodista sekä kasvavasta ruokakauppojen joukosta.

Maatilan, meijerin ja oman leipomomme tuotteista voi nauttia myös Suomen parasta kouluruokaa tarjoavassa ravintola Kapustassa sekä ruokaelämyksiä tuottavassa Ravintola Annassa. Kokous-, juhla- ja majoituspalveluita tarjoava Ahlmanin Kartano tunnetaan upeista puitteista, erinomaisesta ruuasta sekä ystävällisestä asiakaspalvelusta.

 


 

Ahlman on myös omilla vahvuusalueillaan valtakunnallisesti tunnettu ruokaketjun ja maaseudun yritystoiminnan kehittäjä. Hankesalkussamme on mm. lähiruokaa, pienten elintarviketuottajien kilpailukykyä, suomenkarjan tuotteistamista ja -tuotannon kehittämistä sekä Pirkamaan maaseutualueiden matkailua edistäviä hankkeita.

 


 

Ahlmanin toiminnasta vastaa Ahlmanin koulun Säätiö, jonka ylintä päätösvaltaa käyttää kuusijäseninen hallitus. Säätiön hallituksen roolina on toimia organisaation toiminnallisten edellytysten ylläpitäjänä ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden lisääjänä. Hallituksen tehtävänä on myös varmistaa toiminnan taloudellisten ja toiminnallisten edellytysten riittävyys sekä ajanmukaisuus. Lisäksi hallituksen vastuulla on strateginen ohjaus sekä erinomaisuuteen tähtäävän toiminnan varmistaminen.

 

Pysy ajantasalla ja tilaa Sinua kiinnostava uutiskirje!

 

Uutiskirje